1.10.2015
2 kommenttia

Osuuskaupan tiedote 01.10.2015

Lohjan kauppakeskus Melba -hanke etenee

Lemminkäinen on rakentamassa Lohjan nykyisen Sokos-kiinteistön tilalle yhteistyössä Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n kanssa uutta ja modernia kauppakeskusta, Melbaa. SSO:n hallitus on päättänyt kokouksessaan 30.9.2015 olla mukana Lohjalle suunnitteilla olevassa kauppakeskus Melbassa päivittäistavarakaupan ja ravitsemisliiketoiminnan yksiköillä. Hankkeen toteutuminen vaatii vielä tonttikauppojen vahvistumisen, Lemminkäisen kauppakeskusprojektin reunaehtojen täyttymisen eli muun muassa tarvittavan vuokralaismäärän sekä kaupungin vahvistuksen kaavamuutokseen.

S-marketin toiminta jatkuu – tontille väliaikainen ruokakauppa

Päivittäistavarakaupan osalta SSO on suunnitelmien toteutuessa tehnyt päätöksen jatkaa liiketoimintaa keskeytyksettä samalla tontilla entisen SSO liikenneaseman paikalla väliaikaisessa ruokakaupassa. Kauppa tulisi olemaan kooltaan noin 400 m2. Uudessa kauppakeskuksessa S-marketille on suunniteltu noin 2000 m2:n kokoinen tila.

Ravitsemiskaupan osalta suunnitteilla on lähes 550 m2:n kokoisissa tiloissa toimiva ravintolakokonaisuus, mutta tarkkoja suunnitelmia toteutettavista konsepteista ei vielä tässä vaiheessa ole mahdollista kertoa.

Sokos-tavarataloa ei uuteen kauppakeskukseen voida nykyisellä liiketoimintamallilla toteuttaa. Sokos-tavaratalon liiketoiminta on Lohjalla ollut pitkään tappiollista, joten uuden kauppakeskuksen vuokratasolla liiketoiminnan toteuttaminen ei taloudellisesti ole mahdollista. SSO tarkastelee mahdollisuuksia jatkaa erikoistavarakaupan toimintaa Lohjalla esimerkiksi Emotionin muodossa.

Suunnitelmien toteutuessa nykyisen Sokos-kiinteistön purkutyöt alkaisivat 1.7.2016 ja uusi kauppakeskus valmistuisi kesäkauppaan 2018. Toteutuessaan suunnitelmat aiheuttaisivat noin kaksi vuotta kestävien rakennustöiden ajaksi liiketoiminnassa muutoksia ja jopa katkoja, jolloin SSO:n on varauduttava sen aiheuttamiin toimenpiteisiin ja henkilöstömuutoksiin. Toimenpiteet voivat toteutuessaan aiheuttaa muutoksia noin 70 kiinteistössä työskentelevän SSO:laisen työsuhteisiin. SSO pyrkii kuitenkin ensisijaisesti tarjoamaan henkilöstölle työtehtäviä alueella jatkavasta ruokakaupasta tai muista yksiköistä SSO-yhtymän sisällä.