2.4.2019

Osuuskaupan tiedote 02.04.2019

Lisää hyötyä asiakasomistajille - SSO maksaa ylijäämänpalautusta asiakasomistajilleen

Keskititkö viime vuonna ostojasi SSO:n toimipaikkoihin? Ostojen keskittämisestä palkitaan SSO:n asiakasomistajia 25.4. ylijäämänpalautuksen muodossa.

  • SSO ylijäämänpalautus asiakasomistajille
Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n edustajisto vahvisti kevätkokouksessaan (21.3.) osuuskaupan tilinpäätöksen sekä päätti hallintoneuvoston ja hallituksen esityksen mukaisesti jakaa asiakasomistajilleen ylijäämänpalautusta. Suur-Seudun Osuuskaupan asiakasomistajille palautuu ylijäämäpalautuksen muodossa yli 0,5 milj. euroa.
 
Ylijäämänpalautus on yksi osuustoiminnallisista periaatteista, jonka mukaan osuuskuntaan investointien jälkeen jääviä voittovaroja voidaan jakaa takaisin osuuskunnan jäsenille heidän palvelujen käytön suhteessa. Asiakasomistaja saa näin selkeää rahallista hyötyä ostojensa keskittämisestä oman paikallisen osuuskaupan palvelutarjontaan ja tukee samalla paikallista elinvoimaisuutta.
 
"Osuustoiminnallisena yrityksenä meille on tärkeää, että omistajamme pääsevät nauttimaan yhdessä omistamamme yrityksemme menestyksen hedelmistä paitsi hyvinä palveluina, myös rahallisen palkitsemisen muodossa. Bonuksen ja maksutapaedun lisäksi maksamme nyt ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin myös ylijäämänpalautusta", SSO:n toimitusjohtaja Esko Jääskeläinen kertoo.
 
Ylijäämänpalautusta maksetaan kaikille Suur-Seudun Osuuskaupan omistajille 0,25 prosenttia heidän vuoden 2018 aikana Suur-Seudun Osuuskaupan toimipaikoista tekemistään bonukseen oikeuttavista ostoista. Tämä tarkoittaa noin 0,5 miljoonan euron palkitsemispottia SSO:n omistajille.
 
"Ylijäämänpalautus on konkreettista rahaa suoraan asiakasomistajien S-Tileille. Viime vuoden tulos mahdollistaa 0,25 prosentin palauttamisen takaisin asiakasomistajille. Ylijäämänpalautusta merkittävämmäksi eduksi asiakasomistajille muodostuu kuitenkin osuuskaupan edullinen hintataso ja keskittämisestä kasvava Bonus", kiteyttää toimitusjohtaja Esko Jääskeläinen.
 
Ylijäämänpalautus maksetaan asiakasomistajien S-Pankissa olevalle etujen maksutilille 25.4.2019.

S-mobiilista tai Omalta S-kanavalta voit kätevästi tarkistaa, kuinka paljon bonusostoja viime vuonna kertyi. Kannattaa kuitenkin huomioida, että ylijäämänpalautusta osuuskauppa voi maksaa ainoastaan Bonukseen oikeuttavista ostoista sen omista kaupoista, ravintoloista, hotelleista ja liikenneasemilta. SSO:n tytäryhtiöistä (PP-Auto Salo ja Lohja, Lohjan Autokeskus sekä SSO Rauta-Maatalouden toimipaikat) tai yhteistyökumppaneilta tehdyistä ostoista ei makseta palautusta. Pienin palautettava ylijäämänpalautussumma on 0,50 snt
 
SSO:n asiakasomistajat saivat vuonna 2018 Bonusta 11,3 milj.euroa ja Bonuksen lisäksi maksutapaetua 0,3 milj. euroa.
 

Lisätietoja: SSO:n toimitusjohtaja Esko Jääskeläinen, p. 044 7705 700