29.9.2011

Osuuskaupan tiedote 29.09.2011

Launeen Prismasta Hämeen monipuolisin hypermarket

Prisma Launeen kolme vuotta kestänyt laajennustyö on valmis. Uudistuneen Prisma-keskuksen avajaisia vietetään tänään torstaina 29.9.2011 klo 9.00. Laajennuksen myötä Prisma Laune on Hämeen suurin päivittäistavarakauppa. Myös käyttötavaroiden tilat ovat kaksinkertaistuneet. Lisäksi Prisma-keskuksessa on parkkihalli, jossa on yli 1000 kaupungin leveintä parkkipaikkaa. Kokonaisinvestointi on Hämeenmaan historian suurin, 35 miljoonaa euroa.

 

Uudistus on Prismalle merkittävä, sillä kaikki tuotealueet ovat saaneet lisää tilaa. - Prisma Laune on nyt Hämeen suurin ruokakauppa, mutta laajennuksen pinta-alasta itse asiassa suurin osa käytettiin käyttötavaroiden tarjonnan parantamiseen. Kaiken kaikkiaan valikoimissa on 170 000 artikkelia. Suuret volyymit ovat yksi keino ylläpitää pysyvästi edullista hintatasoa, kertoo Hämeenmaan Prisma-ketjunjohtaja Timo Kyllönen.

- Suunnittelun päätavoite oli myymälään tulemisen helppous. Parkkihallissa on selkeä valo-opaste-järjestelmä vapaille paikoille ja leveät pysäköintiruudut. Myös kevyen liikenteen väylät on uudistettu, ja Prismaan on helppo tulla jalkaisin ja pyörällä, kertoo markettoimialajohtaja Olli Vormisto.

- Suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota myös energiatehokkuuteen. Esimerkiksi pakastekalusteet ovat kannellisia tai ovellisia, ja parkkihalli on varustettu LED-valoin.

Prisma Laune avattiin vuonna 1997. Viimeisimmän laajennuksen myötä kohta 15 vuotta eteläisessä Lahdessa toiminut hypermarket pystyy palvelemaan entistä paremmin lähi- ja ympäröivän alueen asiakasomistajia. Uudistunut päivittäistavaravalikoima sisältää esimerkiksi paljon erikoisuuksia ja lähiruokatuotteita. Myymälässä on myös Fazer Leipomo ja Riitan Herkun juustotiski.

Uudistuneessa Prisma-keskuksessa Emotion ja Prisma Ravintola

Prisma-keskuksessa avaava kauneuden ja hyvinvoinnin myymälä Emotion on Lahden ensimmäinen. - Emotionissa panostetaan palveluun. Valikoimiin kuuluu monipuolisesti kosmetiikka- ja kampaamotuotteita, tuoksuja ja alusasuja. Emotionissa on myös parturi-kampaamo ja maksuton kauneusneuvonta, kertoo Hämeenmaan toimitusjohtaja Taavi Heikkilä. - Prisma Ravintola on puolestaan edullinen ja viihtyisä koko perheen ravintola, jossa on leikkipaikka perheen pienimmille.

Lisäksi Prisma-keskuksessa palvelevat ABC automaattiasema, ABC Pesukatu, Alko, Apila apteekki, Elisa, eläinkauppa Faunatar, Lahden kaupungin terveyskioski, Pesula Pikapuhto, RAY:n Potti-pelisali, Silmäasema, Terveyskauppa Care, Tiimari ja Timanttiset. Prisma-keskus työllistää lähes 300 henkilöä.

Prisma-keskuksen laajennusosan rakennusala on 7 300 m² ja parkkihallin 30 200 m². Laajennuksen pääsuunnittelija ja arkkitehti on Jani Talonpoika A1 Arkkitehdit Oy:stä ja talon pääurakoitsija Retatec Oy. Pysäköintilaitoksen KRV-urakoitsijana on toiminut YIT Rakennus Oy, Infrapalvelut. Hankkeen kokonaistyöllistämisvaikutus on yli 500 henkilötyövuotta.

 

Lisätietoja:

Osuuskauppa Hämeenmaa, toimitusjohtaja Taavi Heikkilä, puh. 050 680 37

Osuuskauppa Hämeenmaa, markettoimialajohtaja Olli Vormisto, puh. 050 358 8336

Osuuskauppa Hämeenmaa, Prisma-ketjunjohtaja Timo Kyllönen, puh. 050 558 1215