10.1.2011

Lehdistötiedote 10.01.2011

Latvian Riikaan rakennetaan neljäs Prisma

Lehdistötiedote 10.1.2011 klo 10.30

Latvian Riikaan rakennetaan neljäs Prisma

SOK:n latvialainen tytäryhtiö AS Prisma Latvija on tehnyt sopimuksen neljännen Prisma-hypermarketin avaamisesta Riikaan. Kesällä 2012 avautuva Prisma sijaitsee tiiviisti asutussa Plavniekin kaupunginosassa.

Plavniekin Prisma avataan uuteen rakennettavaan kiinteistöön, johon tulee Prisman lisäksi muita liikkeitä. Hankkeen kehittäjänä toimii suomalainen kiinteistösijoitusrahasto VCA Baltic Retail. Liikekeskuksen suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa suomalais-latvialainen SIA Castor Construction ja valvojana toimii SIA Projekti Insener.

Uuden liikekeskuksen kokonaispinta-ala on noin 11 500 neliötä, josta Prisman myymäläpinta-alaa on 6 600 neliötä. Liikekeskuksen asiakkaiden käyttöön tulee lähes 700 pysäköintipaikkaa.

Riiassa toimii tällä hetkellä kaksi Prisma-hypermarketia. Kolmas Prisma-myymälä avataan kesällä 2011 Imantan kaupunginosassa. Lähivuosien tavoitteena on avata useita uusia Prismoja eri puolille Riikaa.

– Kilpailuetujamme Riian markkinoilla ovat pysyvästi edullinen hintataso, laaja valikoima ja ostamisen helppous. Uuden hypermarketin vahvuutena on myös sijainti suuressa asuinlähiössä ja erinomaisten liikenneyhteyksien varrella, AS Prisma Latvijan toimitusjohtaja Pekka Sääskilahti sanoo.

Kauppakeskuksen kehittäjä VCA Baltic Retail on kesällä 2010 perustettu kiinteistösijoitusrahasto, joka sijoittaa Baltian maissa sijaitseviin kauppakiinteistöihin ja niiden kehittämiseen. VCA Baltic Retail kuuluu Baltiassa, Venäjällä ja Ukrainassa toimivaan Vicus-ryhmään. Vicus on kehittänyt ja omistaa muun muassa lokakuussa 2010 Viron Narvaan avatun Prisma-hypermarketin.

– Prisma on meille tärkeä yhteistyökumppani ja meille on ilo olla mukana ketjun laajentumisessa nyt myös Latviassa, VCA Baltic Retailia hallinnoivan Vicus Capital Advisors Oy:n toimitusjohtaja Risto Hiekka sanoo.

Lisätietoja:
Pekka Sääskilahti, toimitusjohtaja, AS Prisma Latvija, puh. +371 286 322 66
Risto Hiekka, toimitusjohtaja, Vicus Capital Advisors Oy, puh. +358 400 493 688