30.1.2018

Osuuskaupan tiedote 30.01.2018

Lasten ja nuorten liikunnan tukeminen lähellä Arinalaisten sydäntä

Pohjoissuomalaisten kotitalouksien omistama Osuuskauppa Arina tukee lasten ja nuorten harrastustoimintaa Kannustajat-yhteistyöllä, Ässäkenttä-monitoimiohjelmalla ja Arina Areena -liikuntahalliyhteistyöllä.

Osuuskauppa Arina on pohjoissuomalainen kuluttajaosuuskunta, jonka omistavat paikalliset kotitaloudet. Omistajatalouksia on yli 160 000, n. 70 % kaikista kotitalouksista. Osuuskaupan tehtävä on tuottaa palveluja ja hyötyjä kotitalouksille. Omistajat saavat market- ja ABC-kaupan, tavaratalo- ja erikoisliikekaupan sekä matkailu- ja ravitsemiskaupan palveluja käyttämällä omistajahyötyjä keskimäärin yhteensä yli 500 eurolla taloutta kohden vuodessa. Arina työllistää Pohjois-Suomessa yli 170 toimipaikassa lähes 3 000 työntekijää, ollen Pohjois-Suomen suurin yksityinen työnantaja.

Kannustajat-yhteistyö


Osuuskauppa tukee lasten ja nuorten harrastustoimintaa Kannustajat-yhteistyöllä. Kannustajiin valitaan vuosittain 20 pohjoissuomalaista seuraa/yhdistystä hakemusten ja äänestyksen perusteella. Tuki jaetaan sen mukaan, kuinka paljon kukin seura/yhdistys kerää Kannustajia ja nämä Bonusta.

Vuonna 2017 tukea jaettiin yli 50 000 euroa. Tuki vaihteli eniten kannustusta saaneiden rovaniemeläisten FC Santa Clausin ja Santa's Unitedin yli 5 000 euron sekä vähintään 1000 euron tuen saaneiden seurojen välillä.

Seuroja/-yhdistyksiä kannustetaan Arinan verkkosivujen kautta (ns. Oma S-kanava). Osuuskauppa suosittelee kaikille omistajilleen kannustamista ja opastaa kannustamiseen verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Seurat/yhdistykset voivat vaikuttaa keräämäänsä tukeen suosittelemalla kannustamista omille jäsenilleen ja faneilleen. Kannustamisaikaa on koko kalenterivuosi. Lisätietoa: www.arina.fi/kannustajat

 

Ässäkenttä-monitoimikentät


Arina tukee lisäksi lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksia paikallisten Ässäkenttä-monitoimikenttien hankintaan osallistumalla. Ässäkentät rakennetaan osuuskaupan, Suomen Palloliiton ja kuntien yhteistyöllä. Vuonna 2017 Arina oli mukana 7 Ässäkentän avauksessa yhteensä 70 000 euron tuella. Pohjois-Suomessa on tällä hetkellä 18 Ässäkenttää ja tänä vuonna avataan viisi lisää.


Arina Areena -liikuntahallit


Osuuskauppa osallistuu lasten ja nuorten liikuntaharrastusmaksujen kohtuullistamiseen myös Arina Areena -liikuntahalliyhteistyöllä Kemissä, Oulussa ja Raahessa. Arina Areenat keräävät vuosittain kymmeniä tuhansia käyttäjiä, lapset ja nuoret mukaan lukien.


Lisätietoja:
Osuuskauppa Arina
markkinointijohtaja Pasi Ruuskanen
pasi.ruuskanen@sok.fi, puh. 050 430 1747
@PasiRuuskanen, @Osuuskauppani