21.4.2009

Osuuskaupan tiedote 21.04.2009

LAPUAN S-RAUTAMARKET ON AVATTU

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan, Eepeen, uusi S-Rautamarket Lapualla on avattu asiakkaille 17.4.2009.

Lapuan S-Rautamarketin, Agrimarketin ja Multasormen kokonais-ala on noin 3 500 neliötä, josta lämmintä myymälä- ja varastotilaa noin 1 800 neliötä. Multasormi-puutarhamyymälällä on iso noin 500 neliön tila.  Kylmää varastotilaa ulkovarastoineen on noin 2 800 neliötä. Piha-alue, joka on pinta-alaltaan noin 3 hehtaaria, on asfaltoitu v. 2008 syksyllä. S-Rautamarketin toimintakonsepti on Agrimarket-ketjun laajin valikoimien osalta.  Maatalouskauppaa tehdään Agrimarket-, rautakauppaa S-Rautamarket- ja puutarhakauppaa Multasormi-ketjujen tuotevalikoimilla.

Lapuan uusi yksikkö työllistää vakituisesti 8 alan ammattilaista, sesonkiaikaan henkilöstön määrä lisääntyy 5-6 henkilöllä.  Marketpäällikkönä toimii Jukka Vuorenmaa.

Uusi yksikkö parantaa palvelukykyämme Lapuan alueella huomattavasti. Tavoitteenamme on edelleen pitää johtava asema maatalous-kaupassa sekä tarjota rakentajille- ja kodin kunnostajille monipuoliset rautakauppapalvelut sekä pihapiirin ja puutarhan hoitoon tarvittavat laajat tuotevalikoimat.

Maatalous-rautakauppa on yksi Eepeen viidestä toimialasta. Toimialan myynti vuonna 2008 oli noin 141 miljoonaa euroa, jossa kasvua edelliseen vuoteen + 27 %:a, selvästi alan keskiarvolukuja enemmän. Eepeen maatalous-rautakauppa on 2000-luvulla lähes tuplannut myyntinsä. Samaan aikaan on edennyt maatalouden voimakas rakennemuutos, tilojen lukumäärä on voimakkaasti vähentynyt ja keskikoko kasvanut, ilman uusia asiakkuuksia ei kasvu olisi ollut mahdollista.

Eepee on selkeästi toimialueensa johtava maatalouskauppa sekä kasvava toimija rauta- ja puutarhakaupassa. Toimialalle on investoitu viimevuosina merkittävästi seudullisesti suurempien yksiköiden kehittämiseksi. Lapuan S-Rautamarket on Eepeen neljäs täysin uusi Agrimarket – ketjun laajan valikoiman yksikkö. Lisäksi investointeja on tehty Agrimarketteihin ja Multasormi-puutarhamyymälöihin. Ylistaron uusi Multasormi avataan kuluvana keväänä palvelemaan alueensa puutarhakaupan asiakkaita. Lähes kaikki toimialan yksiköt on nyt uudistettu, suunnittelussa on seuraavaksi Jalasjärven Agrimarket, jonka aloitusaika on vielä tarkentumatta.

Eepeellä tällä hetkellä rakenteilla olevia kohteita ovat S-market/ABC Ähtärissä, S-marketit Seinäjoen keskustassa ja Joupissa. Aloitukseen on tulossa Soinin ja Jurvan S-markettien laajennukset sekä Alahärmän uusi liikekiinteistö, johon tulee sijoittumaan Eepeeltä S-market.

Eepee on alueellinen vähittäiskaupan monialayritys, joka tuottaa kilpailukykyisesti ja kannattavasti monipuolisia palveluja ja etuja asiakasomistajilleen

Eepeen toimialat ovat marketkauppa, maatalous- ja rautakauppa, liikennemyymälä- ja polttonestekauppa, matkailu- ja ravitsemiskauppa sekä auto- ja autotarvikekauppa. Eepeellä on 80 toimipaikkaa, joissa töissä 1 200 eteläpohjalaista. Eepeen myynti vuonna 2008 oli yli 496 miljoonaa euroa.

Eepee käyttää kaiken toiminnastaan syntyvän tuloksen Etelä-Pohjanmaan maakunnan ja asiakasomistajien hyväksi. Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan omistavat lähes 60 000 asiakasomistajaa, jotka saivat Bonusta 10,9 miljoonaa euroa vuonna 2008.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Kimmo Simberg puh. 0500 369 717
Toimialajohtaja Esa Nuottivaara puh. 0500 866 488