20.3.2008

Osuuskaupan tiedote 20.03.2008

Lahden Amarillo on avattu (19.3.2008)

Hämeenmaa on avannut Lahteen texmex-keittiön makuihin erikoistuneen ruoka- ja juomaravintola Amarillon, viihtyisän Public Corner -pubin sekä trendikkään kaupunkikahvila Coffee Housen.

Asiakaspaikkoja uusissa ravintoloissa on yhteensä 700 ja ravintolamaailman kokonaispinta-alaksi tulee noin 1000 m2.

- Tavoitteenamme on kehittää Hämeenmaan ravintolaverkostoa palvelemaan entistä laajempaa asiakasomistajajoukkoa. Uudella ravintolamaailmalla tuomme kaupunkiin kolme eri tyyppistä ravintolaa yhdessä paketissa. Amarillo tarjoaa tuulahduksia tex & mex –maailmasta, Coffee House tuo uudenlaisen kahvilakulttuurin Lahteen ja Public Corner on siisti pubi aikuiseen makuun. Varsinkin Amarillon saapumista Lahteen on odotettu jo etukäteen, kertoo Hämeenmaan ravintolatoimialajohtaja Timo Mäkelä.

Hankkeen pääurakoitsijana on toiminut Retatec ja rakennussuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Vuorelma Arkkitehdit Oy. Ravintoloiden sisustus Design Lights –toimiston Eero Korpelaisen käsialaa. Lahden ravintolamaailma on Hämeenmaan ravintolatoimialan suurin investointi tänä vuonna. Sen kokonaiskustannukset olivat 2 miljoonaa euroa.

Hämeenmaan ravintolamaailma työllistää yhteensä 40 henkilöä. Amarillon ja Coffee Housen päällikkönä toimii Teemu Viitala ja Public Cornerista vastaavana päällikkönä Antti-Jussi Rau-hala.

Lahden Amarillo on ketjun 16. ravintola.

Runsaita texmex-makuja
Amarillon tarina alkaa syvältä Texasin sydämestä. USA:n lounaisvaltioiden rehevä tyyli, mausteiset makuelämykset ja virkistävät jääkylmät juomat vievät Amarillon alkulähteille. Amarillon vastikään uudistetulta ruokalistalta löytyy herkkuja laidasta laitaan, muun muassa miekkakala, herkulliset Tacot sekä mahtavat Tex ja Mex Entrecôte -pihvit (250g), joiden uskotaan nousevan klassikkoannoksien joukkoon. Jälkiruokapuolella esitellään uutuutena mm. "Poor Hombre" – Amarillon versio perinteisistä köyhistä ritareista. Yhtälailla listalla on vuosien varrella paik-ansa asiakkaiden sydämissä valloittaneet klassikkoannokset kuten Amarillo Big Burger, Chicken Tortilla sekä texmex-keittiön perinteiset herkut: tortillat, fajitakset, burritot ja quesadillat. Ruokalistalta löytyy myös runsaasti salaatteja sekä kasvisruokavaihtoehtoja.

Juomapuolen uutuuksina Amarillo esittelee mm. täyteläisen Beringer Stone Cellar Cabernet Sauvignon punaviinin USA:sta sekä chileläisen Santa Carolina Varietal Chardonnay valkoviinin. Legendaaristen Margaritojen rinnalle on tuotu Amarillon omat Mojitot ja myös jäkiruoka-juomia on uudistettu. Aterian voi päättää vaikka kuumantuliseen Chili Toffee Cacaoon.
Amarillon auringon alle tullaan juomaan, syömään ja bailaamaan!

Hyvää päivää ja parempaa kahvia
Coffee House on nuorekas, välitön ja ilmapiiriltään kansainvälinen kaupunkikahvila, josta voi ostaa kahvia ja purtavaa myös mukaan. Valikoimista löytyy useita kahvilaatuja ja paahtoja sekä suolaista ja makeaa syötävää joka makuun. Kahvien lisäksi tarjolla on useita teelaatuja, sekä baaripuolella valikoituja viinejä ja muita alkoholijuomia sekä tietysti tunnelmaan sopivaa musiikkia.

Public Corner – Otetaan rennosti
Public Corner on viihtyisä ja ystävällinen kaupunkipubi, joka tarjoaa varmasti kattavan valikoiman panimotuotteita. Pikkunälän takia ei Cornerista tarvitse poistua, sillä pientä lämmintä purtavaakin on tarjolla. Corneriin voi myös kokoontua seuraamaan urheilutapahtumia laajakuvatelevisiosta, pelaamaan pöytäpelejä tai hakemaan vauhtia illan rientoihin. Aidossa olutravintolassa asiakas tietää aina mitä saa: hyvää palvelua ja laajan valikoiman juomia täydelliseen rentoutumiseen.

Lisätietoja:
Osuuskauppa Hämeenmaa, ravintolatoimialajohtaja Timo Mäkelä, GSM 050 354 2200