24.3.2020

Korona ja Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n toiminta

SSO:n toimenpiteet koronatilanteen hillitsemiseksi

(päivitetty 23.4.2020)

Haluamme helpottaa kaupassakäyntiäsi ja olemme avanneet Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n kaikissa Prismoissa, S-marketeissa, Sale Hermannissa Salossa, ABC Piihovissa ja 24.4. alkaen ABC Lohjalla Kauppakassi-palvelun keräyspalvelun. Nyt myös kotiinkuljetus tilatessasi Halikon Prismasta tai S-market Plazasta. Lue lisää toimipaikoista, tilausohjeista ja kotiinkuljetuksesta www.sso.fi/kauppakassi

Ravintoloiden aukioloaikoja muutetaan ja osa suljetaan. Ravintolat Kuulas Lohjan Prismassa, Rosso Nummelassa, Buffa Halikon Prismassa, Toasti Kauppakeskus Lohessa sekä Kahvila Figaro ja ravintola Antonio Salon Kauppakeskus Plazassa suljetaan 28.3.2020 alkaen. Kauppakeskus Lohen ravintola Antonio, Rikala Bar & Grill, Hesburgerit Halikon, Lohjan ja Nummelan Prisman yhteydessä palvelevat supistetuin aukioloajoin 28.3.2020 alkaen. Antonio Lohi palvelee ma-pe 11-18, la 12-18 ja su 12-17, Hesburgerit Halikossa ja Nummelassa joka päivä 10-20, Hesburger Lohjalla ma-pe 11-20 ja la-su 12-19, Rikala Bar & Grill ma-pe 11-15. Auki jäävät ravintolat palvelevat noutopalveluna. Rikala Bar&Grillistä myös ruoan kotiinkuljetusmahdollisuus. Lue lisää www.sso.fi/takeaway tai www.raflaamo.fi 

ABC-liikennemyymälöiden aukioloaikoja muutetaan ja yksi suljetaan. ABC-liikennemyymälät ABC Lohja ja ABC Piihovi palvelevat 1.4.2020 alkaen klo 6-22. ABC Masuuni palvelee ma-pe klo 5.00-18.00 ja la-su klo 10-18, ABC Perniö ma-su klo 9.00-18.00, Lähi-ABC Tytyri ma-pe klo 6.00-17.00 ja la-su klo 9.00-17.00. Lähi-ABC Salo Perniöntiellä suljetaan toistaiseksi. www.abcasemat.fi

Rantajamit 2020 perutaan ja 30-vuotista taivalta juhlitaan kesällä 2021. Ennakkolipun ostaneet voivat käyttää lippunsa sellaisena ensi vuoden tapahtumassa tai palauttaa sen 31. toukokuuta mennessä Tiketin ohjeiden mukaisesti https://www.tiketti.fi/info/palauttaminen, jolloin lipunhinnan saa takaisin. Ensi vuoden tapahtuma järjestetään 8-10.7.2021.

Aloitamme Sokoksissa tuotteiden keräilypalvelun. Voit tilata tuotteiden keräilyn myymälästä etukäteen. Kun tulet kassalle maksamaan, tuotteet odottavat sinua valmiiksi pakattuna kassapisteellä. Myymälöidemme aukioloajat voit tarkistaa https://www.sokos.fi/fi/sokos/myymalat

Kassoille asennetaan parhaillaan suojapleksejä, jotka suojaavat sekä asiakkaita että henkilökuntaa. Lisäksi kassoille asennetaan etäisyydestä muistuttavat lattiatarrat.

Otamme kassakapulat pois käytöstä. Tarkastelemme kauppojamme uusin silmin, jotta kaupassakäynti jättäisi mahdollisimman vähän "sormenjälkiä". Kannustamme asiakkaita käyttämään etämaksuvälineitä, kuten lähimaksu ja MobilePay.

Ideoimme päivittäin Pieniä hyviä tekoja, joiden myötä asiointi kaupassamme on turvallisempaa. Esimerkiksi pakkaamme paistopisteen tuotteita valmiiksi, kahviloissa pakkamme kahvit ja pullat mukaan, lounaita tarjoillaan annoksina mukaan noutopöydän sijaan, noudamme ja toimitamme autot huollosta kotiin sekä teemme autonluovutuksia myös kotona.

Kahvilat Presso Halikko ja Presso Nummela sekä yökerho Rikala Night Club RNC on suljettu toistaiseksi.

SSO:n ravintoloiden, hotellin, ABC-liikennemyymälän, Sokosten, Emotionin ja Prisma parturi-kampaamoiden henkilökunta auttaa Prismojen, S-marketien ja Sale-myymälöiden henkilökuntaa. Koronaviruksen myötä asiakasvirta ravintoloissa ja hotelleissa on hiljentynyt, ja vastaavasti ruokakaupoissa kasvanut. Ruokakaupoissa autetaan nyt kuormien purkamisessa, hyllyttämisessä ja asiakaspalvelussa, jotta normaalia suurempi tavaramäärä saadaan sujuvasti asiakkaiden käyttöön.

Tavarankuljetukset ovat toimineet koko ajan normaalisti iltojen ja öiden aikana sekä myös jatkossa hyllyihin saadaan täydennystä tavalliseen tapaan. Kauppamme tekee päivittäin tilauksia ja lisätilauksia Prismoissa, S-marketeissa sekä Saleissa. Jos jokin tuote loppuu, usein saatavilla on vastaava (eri merkkiä oleva) tuote. Joitain pieniä puutteita varmasti ilmenee, mutta pyrimme priorisoimaan suosituimpia tuotteita.

Myymälän aamun 1. aukiolotunti rauhoitettu riskiryhmille. Kauppojemme ensimmäinen aukiolotunti on varattu riskiryhmiin kuuluville viikon jokaisena päivänä. Suosittelemme muita asiakkaita jättämään asioinnin myöhempään ajankohtaan. Näin riskiryhmiä odottaa myymälä, jossa pinnat on juuri puhdistettu ja kanssa-asioijien määrä tavanomaista pienempi. Haluamme näin taata riskiryhmään kuuluville asiakkaillemme mahdollisimman turvallisen kaupassa käynnin koronaviruksen aikaan. Oman kaupan aukiolon voi tarkistaa s-mobiilista, osoitteesta s-kanava.fi tai foodie.fi.

Sokoksen 3+1-kampanjapäivät järjestetään verkkokaupassa. Sokos ja Emotion järjestävät 3+1-päivät vain osoitteessa  www.sokos.fi. Tapahtumat tavarataloissa ja myymälöissä siirretään myöhempään ajankohtaan. 

Toimipaikkojen tapahtumat mm. Halikon Prisman synttäreiden ja Kauppakeskus Lohen kevään tapahtumat on peruttu. Suunnittelemme asiakkaiden ilahduttamiseksi uudet tapahtumat myöhempänä ajankohtana.

Pintojen puhdistusta tehostetaan kaikissa toimipaikoissamme. Tärkeä keino ehkäistä tartuntoja on hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen. Toimipaikoissamme on myös aloitettu tehostettu kosketuspintojen puhdistaminen. Tähän kuuluvat pinnat, jotka ovat asiakkaiden ja henkilökunnan kosketuspintoja mm. oven kahvat, kaiteet, ostoskärryjen työntökahvat, ostoskorien kahvat, pöytien ja tuolien pinnat sekä maksupäätteiden näppäimistöt ja kosketusnäytöt. Opastamme asiakkaita pitämään etäisyyttä kanssaihmisiin kaupoissamme.

Opastamme asiakkaita käsien pesupaikoista. Myös käsidesiä on useissa toimipaikoissa tarjolla. Käsien puhallinkuivaimet otetaan pois käytöstä ja korvataan käsipyyhkeillä. Olemme laittaneet laajasti nähtäville THL:n käsienpesu- ja yskimisohjeiden tulostettavat A4-versiot mm. henkilökunnan takatiloihin, asiakkaita varten toimipaikkoihin nähtäville ja mm. WC-tiloihin.

SSO:n kriisihallinnan johto seuraa tilannetta aktiivisesti ja henkilökuntaa ohjeistetaan turvallisen työskentelyn ja asioinnin osalta.

Matkustaminen työajalla on kielletty ja vapaa-ajan matkustamista ulkomailla kehotetaan vakavasti harkitsemaan. Työmatkustus keskeytetään toistaiseksi. SSO suosittelee vakavasti harkitsemaan ja välttämään kaikkea ulkomaanmatkustusta myös vapaa-ajalla. Viranomaisten suosituksen mukaisesti ulkomailta palatessa työntekijä määrätään jäämään pois töistä 14 vuorokauden ajaksi.

Otamme myyjille käyttöön käsineet, jotka muistuttavat mm. siitä, että käsillä ei pidä koskea kasvoihin.

Kokoukset ja koulutukset perutaan toistaiseksi tai muutetaan etätapaamisiksi 11.3.2020 alkaen.

LISÄTIETOA:

Uutinen koskee toimipaikkoja:
Prisma
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Prisma toimipaikkoja:
Sokos
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Sokos toimipaikkoja:
ABC-liikennemyymälät
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun ABC-liikennemyymälät toimipaikkoja:
Rosso
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Rosso toimipaikkoja:
Sokos Hotels
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Sokos Hotels toimipaikkoja:
Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki
Katso toimipaikat
Emotion
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Emotion toimipaikkoja:
Presso
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Presso toimipaikkoja:
PizzaBuffa
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun PizzaBuffa toimipaikkoja:
Muut ruokaravintolat
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Muut ruokaravintolat toimipaikkoja:
Kahvilat
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Kahvilat toimipaikkoja:
Kampaamot ja parturit
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Kampaamot ja parturit toimipaikkoja:
ABC CarWash
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun ABC CarWash toimipaikkoja:
Lohjan Autokeskus
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Lohjan Autokeskus toimipaikkoja:
PP-auto
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun PP-auto toimipaikkoja:
S-Rauta
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun S-Rauta toimipaikkoja: