4.9.2018

Osuuskaupan tiedote 04.09.2018

Keula mukaan aurinkosähkön tuotantoon

Rauman Prisman ja S-market Euran katoille asennetaan aurinkopaneelit.

S-ryhmästä tulee Suomen suurin aurinkosähkön tuottaja, kun kauppojen katoille asennettaan lähitulevaisuudessa tuhansia aurinkopaneeleja. Osuuskauppa Keulan Rauman Prisman ja Euran S-marketin katoille asennetaan yli 2000 aurinkopaneelia tämän syksyn aikana. Prisman katolle on tulossa 1500 ja Euraan 650 aurinkopaneelia. Paneelien vuosituotanto on lähes 500 MWh/vuosi.

– Osuuskauppamme tavoitteena on lisätä uusiutuvan energian käyttöä tulevina vuosina. Jo nyt merkittävä osa käyttämästämme sähköstä on omalla tuulivoimalla tuotettua. Näemme myös aurinkosähkössä paljon mahdollisuuksia, Osuuskauppa Keulan kehityspäällikkö Jyrki Maula kertoo.

Toimipisteiden katoille asennettavat paneelit tuottavat sähköä kiinteistöjen omaan käyttöön.

– Myymälämme kuluttavat sähköä eniten kesällä, jolloin energiaa tarvitaan erityisesti kylmälaitteisiin ja jäähdyttämiseen. Aurinkoisina kesätunteina parhaimmillaan kaikki kiinteistön kuluttama sähkö voi tulla auringosta. Vuositasolla aurinkosähkön osuus on noin 10 prosenttia kiinteistöjen käyttämästä sähköstä, Maula jatkaa. 

Järjestelmän toimittaa Fortum ja käytännön asennuksesta vastaa ARE.

Suomen suurin aurinkosähköhanke tukee S-ryhmän uutta, kunnianhimoista ilmastotavoitetta. Kaupparyhmän tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä miljoona tonnia vuoteen 2030 mennessä yhdessä yrityskumppaneiden kanssa.

Osuuskauppa Keula on viimevuosina tehnyt paljon ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Keulassa on vaihdettu valaistuksia led-valoiksi, parannettu taloteknisiä laitteita uusimalla ilmanvaihdon ja lämmityksen ohjauksia ja nykyaikaistamalla koneita. Lähivuosina kielletyiksi tulevia kylmäaineita on vaihdettu ilmastoystävällisiksi, esim. CO2 laitoksiksi.

Nyt Raumalle ja Euraan rakennettavat laitokset vastaavat yhteensä n. 50 omakotitalon tai 240 kerrostalohuoneiston vuosittaista sähkönkulutusta.

Paneelien asennukset alkavat Rauman Prismassa 5.9. ja Euran S-marketissa syyskuun lopulla.

Aurinkosähköhankkeella ja jo tehdyillä tai suunnitelluilla energiansäästötoimenpiteillä olemme mukana vahvasti S-ryhmän ilmastotavoitteessa.

 

Lisätiedot: toimitusjohtaja Mika Marttila, puh. 044 7330 210

Uutinen koskee toimipaikkoja:
S-market
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun S-market toimipaikkoja:
Prisma
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Prisma toimipaikkoja:
Ketju: Prisma, S-market