23.4.2015
3 kommenttia

Keskimaa ottaa Äänekoskella seuraavan askeleen hintojen halpuuttamisessa

Osuuskauppa Keskimaan S-market Äänekoski alentaa tällä viikolla 1 600 tuotteen hintaa. Halpuutetut hinnat tulevat voimaan torstaina 23.4.

  • MArianne Kettunen ja Jani Perälä

Tuotekohtaiset alennukset ovat parhaimmillaan jopa kymmeniä prosentteja.

– Pudotamme eniten ostettujen, päivittäin käytettävien elintarvikkeiden hintoja. Tuoretuotteista esimerkiksi maito, leipä, juusto ja makkara ovat torstaista lähtien entistä halvempia S-marketissamme. Olemme jo aikaisemminkin edullistaneet asiakkaidemme ruokakoria, mutta tässä mittakaavassa ei hintoja ole kerralla aiemmin halpuutettu, kuvailee marketpäällikkö Jani Perälä.

– Kauppa on käynyt tänä vuonna kohtuullisen hyvin, sillä olemme tinkimättömästi mukana Äänekosken tiukassa päivittäistavarakaupan hintakilpailussa. Työtä on kuitenkin paljon tehtävänä, emmekä anna periksi. Teemme kaikkemme, jotta olemme edullisin ruokakauppa äänekoskelaisille.

Jani Perälä korostaa, että kyse ei ole hetkellisestä tarjouskampanjasta.

– Halpuutus on pysyvä olotila. Samalla kun laskemme ruoan hintoja, pidämme kiinni laajasta valikoimastamme ja tuotteiden korkeasta kotimaisuusasteesta, hän muistuttaa.

Keskimaa etuajassa

Keskimaassa hintojen alentaminen aloitettiin jo vuoden 2014 alkupuolella, lähes vuotta S-ryhmän valtakunnallista halpuuttamista aiemmin. Keskimaan Prismoissa ja suurimmissa S-marketeissa pudotettiin vuoden 2014 aikana kaikkiaan yli 2 000 tuotteen hintaa. Hintoja tarkistettiin alaspäin myös Sale-lähimyymälöissä.

Tämän vuoden alussa Prismoissa alennettiin lisää satoja tuotteita, kun valtakunnallinen halpuuttaminen alkoi. Nyt halpuuttaminen vahvistuu entisestään Keskimaan S-marketeissa, muutamista myymälöistä aloittaen.

Hintojen halpuuttaminen on mahdollista kustannuksia karsimalla ja omista katteista tinkimällä: esimerkiksi vuosina 2013-2014 Keskimaassa säästettiin energiakustannuksista 1,2 miljoonaa euroa. Keskimaan myyntikate pieneni ja tulos heikkeni vuonna 2014 yli 3 miljoonaa euroa.

Hintojen alentamista jatketaan edelleen, toiminta-ajatusta noudattaen. Keskimaan tehtävä on tuottaa palveluja ja etuja omistajilleen. Halpuuttaminen on osuuskaupan omistamisesta koituvaa hyötyä aidoimmillaan.

Uutinen koskee toimipaikkoja:
S-market
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun S-market toimipaikkoja:
Ketju: S-market
S-kanavan sisällöt asiasanalla: Halpuutus