31.12.2013

Lehdistötiedote 31.12.2013

Kauppakeskus Mylly laajentuu merkittävästi

Raisiossa, lähellä Turun rajaa sijaitseva kauppakeskus Mylly laajentuu merkittävästi. Kauppakeskus Mylly Oy:n hallitus on hyväksynyt lähes 50 miljoonan euron investoinnin, joka kasvattaa kauppakeskuksen kokonaispinta-alan noin 66 000:sta lähes 90 000 neliömetriin.

Taustatietoja

Kauppakeskus Mylly Oy perustettiin vuonna 2001 ja se vastaa kauppakeskuksen operatiivisesta toiminnasta. Yhtiö omistaa Koy Kuloisten kauppakeskuksen, joka vuorostaan omistaa täysin Myllyn kiinteistön. Operatiivisen yhtiön omistavat tasaosuuksin SOK ja Turun Osuuskauppa.

Kauppakeskuksen vuokralaisina ovat lähes kaikki suomalaiset ketjukonseptit (mm. Keskon Intesport ja K-Kenkä, Stockmanin Seppälä ja Lindex), Tokmanni ja monipuolisesti kotimaisia yksityisyrittäjiä. Myös ulkomaiset muotikonseptit ovat kattavasti edustettuina Myllyssä. Päivittäistavara-ankkurina toimii Prisma. Yhteensä kauppakeskuksessa on tällä hetkellä noin sata yritystä. Myllyn kokonaispinta-ala on ennen laajennusta 66 200 neliömetriä.

Kauppakeskus avattiin lokakuussa 2001. Mylly on kasvattanut vuotuisen myyntinsä alun 99 miljoonasta eurosta viime vuoden 183 miljoonaan euroon. Samana aikana asiakasmäärä on kasvanut 3,3 miljoonasta 4,5 miljoonaan asiakkaaseen. Mylly on keskiostokseltaan Suomen tehokkaimpia kauppakeskuksia.

Mylly on avaamisestaan lähtien kehittänyt ympäristöystävällisiä toimintatapoja ja mm. Myllyn nykyisistä jätejakeista kierrätetään lähes 100 prosenttia. Myllyn laajennuksessa kiinnitetään erityistä huomiota ympäristöasioihin ja energiatehokkuuteen.

Kauppakeskus Mylly sijaitsee Raisiossa, lähellä Turun rajaa noin 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta. Myllyn verkkosivut palvelevat ositteessa www.kauppakeskusmylly.fi.

Myllyn laajennuksen on määrä olla käytössä syksyllä 2015, mutta kauppakeskus toimii normaalisti laajennustöiden aikana. Keväällä käynnistyvä rakentaminen työllistää satoja rakentajia ja suunnittelijoita.

Norjalainen XXL Sports & Outdoor ankkuriksi

Kauppakeskus Myllyn toimitusjohtaja Pertti Vikkulan mukaan laajentuminen tapahtuu kahdessa kerroksessa Myllyn länsipäässä.

— Laajennusosa integroituu saumattomasti nykyiseen Myllyyn. Länsipäähän tulee aivan uusi sisäänkäynti ja myös nykyiset sisäänkäynnit toimivat entiseen tapaan.

Laajennusosan ankkurina toimii Suomeen rantautuva norjalainen vapaa-ajan tavaratalo XXL. Tämä vapaa-ajan ja urheilukaupan moniottelija ottaa haltuunsa lähes 4 000 neliötä. XXL tuo Myllyyn maailman huippumerkit urheilusta, ulkoilusta, retkeilystä ja erätuotteista.

Uutta elämyksellisyyttä ostosmatkaan

Uudessa Myllyssä ostosmatkaa elävöittää uudenlainen kierto, joka ei kasvata rakennuksen kokonaispituutta. Uusi Myllynkadun kierto mahdollistaa helpolla tavalla elämyksellisen ostosmatkan ja helpon saavutettavuuden. Elämyksellisyyttä tukevat myös uudet ravintolat.

Uusina palveluina Myllyyn tulee mm. terveys- ja kauneuspalvelut. Monipuolista tarjontaa ensimmäisessä kerroksessa täydentävät isojen ankkureiden lisäksi lukuisat pienliikkeet, joissa korostuvat paikallisten yrittäjien palvelu ja osaaminen. Myllyn liikkeiden kokonaismäärä kasvaa nykyisestä sadasta yli 150 liikkeeseen.

Muoti vahvasti mukana

Myllyn muotikadusta muodostuu eräs Suomen monipuolisimmista muodin kohtauspaikoista. Myllyn asiakasystävällisellä tavalla suunniteltu pysäköintitalo mahdollistaa pysäköinnin suoraan muotikadun kupeeseen. Kaikki muotitarjonta tullaan keskittämään kauppakeskuksen toiseen kerrokseen.

Turun alueella täysin uusia muotiliikkeitä tulee laajennettuun Myllyyn useita, mukana mm. New Yorker. Laajennuksen pinta-alasta on Vikkulan mukaan vuokrattu jo yli puolet.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Pertti Vikkula, Kauppakeskus Mylly Oy, puh. 0400 830 056