24.8.2009

Lehdistötiedote 24.08.2009

Inex Partnersin biojätteestä energiaa

Lehdistötiedote                                                 julkaisuvapaa ma 24.8.2009 klo 10.00

  Inex Partnersin biojätteestä energiaa

  S-ryhmän hankinta- ja logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt sopimuksen Kilon logistiikkakeskuksessa syntyvän biojätteen vastaanotosta ja käsittelystä Envor Biotechin kanssa. Heinäkuusta lähtien Inexin tuoretuotevaraston biojäte on viety Envor Biotechin biokaasulaitokselle, jonne myös kuivatuotevarastolla syntyvä biojäte pyritään ohjaamaan mahdollisimman pian. Yhteistyö Envor Biotechin kanssa on alkanut hyvässä hengessä.

  Biokaasulaitos ottaa vastaan sekä pakkaamatonta että pakattua biojätettä. Laitos on varustettu jätteen mekaanisella esikäsittelyllä, jonka avulla siitä voidaan erottaa pakkausmateriaalit. Merkittävin etu uudessa käsittelymenetelmässä on se, että myös pakattu biojäte saadaan hyötykäyttöön.

  Envor Biotechin laitoksen tuottama biokaasu käytetään energiantuotantoon, jolloin sillä voidaan korvata fossiilisten polttoaineiden käyttöä ja näin lisätä hiilen kiertoon perustuvaa energiantuotantoa. Jätepohjainen bioenergia ei myöskään vie viljelypinta-alaa ruokakasveilta tai vaadi metsien hävittämistä uusien peltojen tieltä.

  Lisätietoja: Inex Partners Oy, ympäristöasiantuntija Irina Niinivaara, p. 010 76 87 469, irina.niinivaara@inex.fi