25.4.2017

Osuuskaupan tiedote 25.04.2017

Hankkija Oy ostaa Eepee Agri Oy:n koko osakekannan

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Eepee, luopuu kokonaan maatalouskaupasta ja myy Eepee Agri Oy:n osakekannan Hankkija Oy:lle. Hankkija ja Eepee ovat eilen sopineet kaupasta. Kauppa edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksymistä ja on siihen asti ehdollinen. Suunnitelman mukaan kauppa toteutuu vuodenvaihteessa 2017/2018. Eepee Agri Oy:n henkilökunta jatkaa Eepee Agri Oy:n palveluksessa.

- Maatalouskauppa on Hankkijan ydinliiketoimintaa. Etelä-Pohjanmaa on vahvaa maatalousaluetta, jonka kehittämisessä haluamme olla mukana. Hankkijalla on ollut pitkään hyvää yhteistyötä Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ja alueen viljelijöiden kanssa, mikä helpotti tämän ratkaisun syntymistä. Kauppa selkeyttää toimintaa ja parantaa kilpailukykyämme, mistä asiakkaamme hyötyvät, kertoo Hankkijan toimitusjohtaja Jyrki Lepistö.

- Kaupan taustalla on maatalouden voimakas rakennemuutos sekä maatalouskaupan arvoketjun muuttuminen. Uuden omistajan myötä toimialan kilpailukyky kiristyvässä toimintaympäristössä paranee ja Hankkija suurena toimijana vahvistaa osaamisellaan koko elintarvikeklusterin toimintaa maakunnassa. Myynnin jälkeen Eepee pystyy keskittymään ydinliiketoimintaansa eli kuluttajaliiketoimintaan muilla toimialoilla ja panostamaan entistä enemmän investointejaan ja kehittämisresursseja muiden toimialojen kilpailukyvyn ja palvelutason parantamiseksi, toteaa toimitusjohtaja Kimmo Simberg.

 

Lisätietoja: 

Toimitusjohtaja Jyrki Lepistö, Hankkija Oy, p. 010 76 83084
Toimitusjohtaja Kimmo Simberg, Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa p. 0500 369717

 

 

 

Hankkija

Hankkija Oy on Suomen johtava maatalouskauppa. Hankkija tekee maatalous- ja konekauppaa sekä rauta-, puutarha- ja harraste-eläinkauppaa. Hankkijalla on omaa rehuteollisuutta ja se on Suomen suurin teollisten eläinrehujen valmistaja. Hankkijalla on 53 myymälää ympäri Suomea sekä laaja maatalousalan verkkokauppa.

Hankkijan palveluksessa työskentelee vajaa 1000 työntekijää ja yrityksen liikevaihto vuonna 2016 oli 729 milj. €.


Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Eepee, on yli 80 000 asiakasomistajan omistama vähittäiskaupan monialayritys.

Eepeen toimialat ovat marketkauppa, liikennemyymäläkauppa, matkailu- ja ravitsemiskauppa, maatalous- ja rautakauppa sekä autokauppa.
Eepeellä on 78 toimipaikkaa, joissa työllistämme lähes 1300 eteläpohjalaista. Myyntimme vuonna 2016 oli yli 536 miljoonaa euroa. Tuotamme kilpailukykyisesti ja kannattavasti monipuolisia palveluja ja etuja asiakasomistajillemme. Vuonna 2016 asiakasomistajamme saivat Bonusta 14,9 miljoonaa euroa ja maksutapaetua 0,2 miljoonaa euroa. Lisäksi heille maksettiin osuuspääoman korkoa 1,5 miljoonaa euroa.