1.12.2017

Osuuskaupan tiedote 01.12.2017

Hämeenmaan talousjohtajasta Risto Korkasta kauppaneuvos

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt tämänpäiväisessä presidentin esittelyssä kauppaneuvoksen nimen ja arvon Osuuskauppa Hämeenmaan talous- ja toimialajohtajalle, kauppatieteiden maisteri Risto Korkalle (60).

Talousjohtaja Risto Korkka on työskennellyt S-ryhmän palveluksessa vuodesta 1974. Hän on työskennellyt S-ryhmän sisällä sekä eri alueosuuskaupoissa että Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnan (SOK) palveluksessa ja edennyt johdonmukaisesti työurallaan. Merkittävän osan työurastaan Korkka on toiminut Sokos-tavaratalojohtajana ja Osuuskauppa Hämeenmaan tavaratalokaupan toimialajohtajana. Lisäksi hän on ollut Oy Sokos Ab:n ketjujohtaja SOK:ssa. Vuonna 2014 hän toimi kuusi kuukautta Hämeenmaan vt. toimitusjohtajana.

Osuuskauppa Hämeenmaassa Risto Korkka on toiminut samanaikaisesti useammissa eri tehtävissä antaakseen laajan taloushallinnon ja liiketoiminnan osaamisensa koko yrityksen käyttöön sekä ylläpitääkseen ja kehittääkseen omaa osaamistaan. Korkan osallistuminen Hämeenmaan strategiatyöhön ja sen kehittämiseen on ollut keskeisessä roolissa yhtiön menestymisen kannalta.

Lukuisia luottamustehtäviä

Tällä hetkellä Risto Korkka toimii Osuuskauppa Hämeenmaan talousjohtajana ja toimitusjohtajan varamiehenä. Lisäksi hän on vuodesta 2009 alkaen vastannut toimialajohtajana Hämeenmaan autokaupasta ja ollut vuodesta 2016 alkaen Vesijärven Auto Oy:n toimitusjohtaja. Hämeenmaan Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Korkka on ollut vuodesta 2007.

Korkan vahva liiketoiminta- ja talousosaaminen sekä laaja työkokemus ovat mahdollistaneet hänen osallistumisensa lukuisiin luottamustehtäviin. Hän on toiminut Lahden Kauppakamarin ja myöhemmin Hämeen Kauppakamarin tehtävissä vuodesta 1995. Korkka on ollut Hämeen Kauppakamarin kaupan valiokunnan jäsen 2007–2015, kaupan valiokunnan varapuheenjohtaja 2016 ja kaupan valiokunnan puheenjohtaja vuodesta 2017 alkaen. Lisäksi hän on ollut muun muassa Lahden Messut Oy:n hallituksen jäsen vuosina 2004–2013.

 

Lisätiedot:

Osuuskauppa Hämeenmaa, talousjohtaja ja toimialajohtaja Risto Korkka, 0500 301 794