16.8.2012

Osuuskaupan tiedote 16.08.2012

Hämeenmaan myynti 9 % kasvussa alkuvuonna

Osuuskauppa Hämeenmaan myynti oli alkuvuonna 535,1 M€. Kasvua oli edellisestä vuodesta 45,4 M€ (9 %). Hämeenmaan tammi-kesäkuun tulos oli 7,6 M€, ja se säilyi edellisen vuoden tasolla. Henkilöstön määrä kasvoi 181 työntekijällä, ja Bonusta jaettiin 17,1 M€. Hämeenmaa jatkoi myös toimipaikkaverkostonsa kehittämistä, ja konsernin alkuvuoden bruttoinvestoinnit olivat 27,3 M€. Hämeenmaa-konsernin liikevaihdon odotetaan yleisen taloustilanteen epävarmuudesta huolimatta kasvavan loppuvuoden 2012 aikana.

Hämeenmaassa asiakasomistajatalouksia jo yli 138 000

Hämeenmaan omistavat sen asiakkaat, asiakasomistajat. Kesäkuun lopussa Hämeenmaalla oli 138 294 asiakasomistajaa. Määrä kasvoi vuoden vaihteesta 2 217 jäsenellä. Alkuvuodesta ylittyi 2 miljoonan asiakasomistajan rajapyykki S-ryhmässä.

Asiakasomistajille monipuolisia etuja – Bonusta, osuuspääoman korkoa ja maksutapaetua

Asiakasomistajuudesta hyötyy monin eri tavoin. Asiakasomistajien keskittämisetu, Bonus, nousi alkuvuonna 17,1 M€:oon. Omistajaetuna maksettiin 10 % korko osuusmaksulle. Maksetun osuuspääoman koron kokonaissumma oli 1,3 M€. S-Etukortilla maksettaessa asiakasomistajat saavat myös 0,5 % maksutapaedun. Maksutapaedun kokonaismäärä alkuvuonna oli 0,2 M€. Lisäksi asiakasomistajat saavat ilmaiset päivittäiset pankkipalvelut S-Pankista sekä monenlaisia tuote- ja palveluetuja 2 000 S-ryhmän toimipaikasta kautta maan.

Hämeenmaa työllistää 2 925 kanta- ja päijäthämäläistä

- Hämeenmaa-konsernin henkilöstön määrä oli kesäkuun lopussa 2 925, ja se kasvoi vuoden takaisesta tilanteesta 181 henkilöllä. Tämän lisäksi Hämeenmaa työllisti tänä kesänä yhteensä 1 098 kesätyöntekijää, joista 499 oli Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijoita. Kesätöihin haki yhteensä yli 8 000 kanta- ja päijäthämäläistä nuorta, kertoo Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Taavi Heikkilä.

Investoinnit Kanta- ja Päijät-Hämeeseen jatkuvat

Hämeenmaa jatkoi asiakasomistajien palveluiden kehittämistä myös kuluvana vuonna. Markettoimialan kehittämistoimenpiteet suunnattiin laajasti koko toimialueelle. Lammilla, Sysmässä ja Villähteellä avattiin uudet S-marketit ja Humppilan Sale uusittiin ja laajennettiin. Lahdessa saatiin valmiiksi Launeen Prisma-keskuksen viimeinen vaihe. Valmistuneet tilat käytettiin käyttötavarakaupan tarpeisiin.

Kauppakeskus Sykkeen S-marketissa otettiin kesäkuussa pilottikäyttöön pikakassat. Pikakassat on tarkoitettu nopeaan ostamiseen, jossa asiakas huolehtii itse kassatapahtumasta.

Forssan ja Nastolan liikennemyymälöissä avattiin ABC-marketit. Lammin keskustassa avattiin uusittu ABC-automaattiasema. Sokos Lahden 2. kerros avattiin keväällä uudistettuna.

Hämeenmaa aloitti alkuvuodesta hotelliliiketoiminnan, kun Sokos Hotel Lahden Seurahuone ja Sokos Hotel Vaakuna Hämeenlinna siirtyivät Hämeenmaalle Sokotel Oy:ltä.  Autokaupassa merkittävin tapahtuma oli Automaa Lahden toimintojen siirtyminen Hämeenmaalle.

 - Loppuvuoden 2012 aikana avaamme uudet Sale-myymälät Forssassa ja Heinolan Jyrängössä sekä uudistamme Salen Hämeenkoskella ja S-marketin Vääksyssä.  Lisäksi avaamme Hämeenmaan kymmenennen ABC-liikennemyymälän Lahden Kivimaalla ja uuden ABC-automaattiaseman Hauholla, toimitusjohtaja Taavi Heikkilä kertoo.

Lisätietoja: Osuuskauppa Hämeenmaa, toimitusjohtaja Taavi Heikkilä, puhelin 050 68037