15.4.2015

Osuuskaupan tiedote 15.04.2015

Hämeenmaan kesätyöntekijöiden määrä jälleen 1000

Osuuskauppa Hämeenmaa työllistää kesällä 2015 yhteensä noin 1000 kesätyöntekijää. Heistä noin puolet on Tutustu työelämään ja tienaa –harjoittelijoita. Kesätyöntekijät sijoittuvat Hämeenmaan toimipaikkoihin erilaisiin asiakaspalvelutehtäviin. Hämeenmaa haluaa näyttäytyä nuorille vastuullisena työnantajana, jolla on tarjota monenlaisia urapolkuja ja -vaihtoehtoja.

Hämeenmaan kesäksi työllistämien paikallisten nuorten kokonaismäärä tulee tänäkin kesänä olemaan noin tuhat. Heistä viitisensataa on Tutustu työelämään ja tienaa –harjoittelijoita.
─ Mahdollisuus työllistää nuoria lämmittää joka vuosi mieltä. Monelle kesätyöpaikan saaminen on vuoden tärkein uutinen. Työ osuuskaupassa antaa kokemusta työelämästä, ja me puolestamme saamme välttämätöntäkin sesonkiapua, henkilöstöjohtaja Susa Nikula Hämeenmaalta kertoo.

Urapolkumahdollisuuksia ja tukea ammatilliseen kehittymiseen

Kesätyöntekijät sijoittuvat Hämeenmaan eri toimialoille, marketteihin, ravintoloihin ja ABC-liikennemyymälöihin, erilaisiin asiakaspalvelutehtäviin. Hakemuksia näyttää tulevan jälleen yli 9000.
─ Kaupan ala kiinnostaa nuoria selvästi, ja tunnettuna työnantajana Hämeenmaa on houkutteleva vaihtoehto. Monet nuoret tietävät tuttujensa kautta senkin, että pitkäaikaisista kesätyöntekijöistämme osa on työllistynyt kokonaan. Mahdollisuus jatkaa osa-aikaista työntekoa opintojen ohella kiinnostaa sekin, Susa Nikula toteaa.

Osuuskaupalle vastuu työntekijöistä merkitsee erityisesti nuorten kohdalla vastuuta heidän ammatillisesta oppimisestaan.
─ Isona yrityksenä meillä on merkittävä rooli nuorten ammatillisen oppimisen edistäjinä ja tukijoina. Meidän pitää tarjota monenlaisia reittejä ja vaihtoehtoja, esimerkiksi oppisopimuksen muodossa. Yhteistyö paikallisten oppilaitosten kanssa on keskeistä. Moni opiskelija on saanut osuuskaupasta esimerkiksi tarvitsemansa harjoittelupaikan tai aiheen opinnäytetyölle, Susa Nikula lisää.

 

Lisätietoja: Osuuskauppa Hämeenmaa, henkilöstöjohtaja Susa Nikula, puh. 044 992 9297