17.12.2018

Osuuskaupan tiedote 17.12.2018

Hämeenmaan joululahjoitus etsivälle nuorisotyölle

Osuuskauppa Hämeenmaa muistaa perinteisellä joululahjoituksella nuorten hyvinvointia tukevaa toimintaa Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Lahjoituksen saivat tänä vuonna Lahden, Forssan ja Riihimäen kaupunkien nuorisotoimen etsivä nuorisotyö.
 
Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on tavoittaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työelämän ulkopuolella tai tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea, jos nuori sitä haluaa, vahvistaa nuoren valmiuksia päästä elämässä eteenpäin ja on nuorelle aina vapaaehtoista.
 
- Etsivä nuorisotyö tukee  omalta osaltaan nuorten kiinnittymistä työelämään. Etsivän nuorisotyön kautta työllistyy myös Hämeenmaalle jonkin verran nuoria eri väyliä pitkin. Myös tämän vuoksi koimme, että tämä olisi meille hyvä joululahjoituksen kohde, Osuuskauppa Hämeenmaan henkilöstöjohtaja Sanna Virtainlahti kertoo.
 
Hämeenmaa haluaa edistää laajemminkin nuorten työkykyisyyttä esim. Nuori Mieli Työssä-ohjelman kautta. Osuuskauppa Hämeenmaa toimii S-ryhmän Nuori Mieli Työssä –ohjelmassa kummina.
 
-  Meille on tärkeää olla mukana Nuori Mieli Työssä -hankkeessa. Työllistämme paljon nuoria, onhan työntekijöistämme neljäsosa alle 25-vuotiaita. Heidän työelämään kiinnittymisen ja työkykyisyyden haasteet ovat osa jokapäiväistä arkeamme, Sanna Virtainlahti sanoo.
 
Nuori Mieli Työssä – hankkeen tavoitteena on paitsi kehittää nuorten työelämätaitoja ja valmiuksia työelämässä, myös lisätä organisaation tietoisuutta sekä esimiesten osaamista työelämään tulevien nuorten odotuksista, motivaatiosta ja valmiuksista.
 
 
Nuori Mieli Työssä on S-ryhmän hyvän työelämän kehittämisohjelma, jonka keskiössä ovat alle 25-vuotiaat nuoret. Hankkeen kummina S-ryhmässä toimii Osuuskauppa Hämeenmaan johtoryhmä. Yhteistyökumppaneita ovat työeläkeyhtiö Elo, LähiTapiola, Opteam, PAM, SAKU ry, Suomen Mielenterveysseura, Terveystalo, Työelämä 2020 ja Työterveyslaitos
 
 
Lisätiedot:
Osuuskauppa Hämeenmaa, henkilöstöjohtaja Sanna Virtainlahti, 050 068 0986