21.10.2019

Osuuskaupan tiedote 21.10.2019

Hämeenmaalla on tyytyväiset työntekijät

Osuuskauppa Hämeenmaa tutkii vuosittain henkilöstönsä työtyytyväisyyttä. Tämänvuotisen työyhteisötutkimuksen tulokset osoittavat, että hämeenmaalaisten työtyytyväisyys koheni entisestään ja on erittäin hyvällä tasolla.

Hämeenmaalla on yli 2 800 työntekijää. Jokasyksyiseen työyhteisötutkimukseen vastasi tälläkin kertaa yli 90 prosenttia henkilöstöstä. Corporate Spirit Oy:n toteuttaman tutkimuksen mukaan Hämeenmaan työntekijät ovat entistä sitoutuneempia; lähes kaikki ovat valmiita suosittelemaan työnantajaansa. Hämeenmaalaisten työtyytyväisyys on ollut aiempinakin vuosina korkealla tasolla ja nousi nyt entisestään.

Työntekijät kokevat, että Hämeenmaan palkitsemistapa on oikeudenmukainen.

– Koko henkilöstömme kuuluu tulospalkkauksen piiriin. Henkilöstöetuihimme kuuluvat myös muun muassa valtakunnalliset, kattavat ostoedut, Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto kertoo.

Työntekijät näkevät Hämeenmaan tulevaisuuden valoisana ja kokevat päätöksenteon olevan tehokasta. Avoimissa vastauksissa korostuvat työyhteisön hyvä yhteishenki ja asiakaspalvelun mielekkyys. Eräs työntekijä kommentoi näin:

– (Parasta on) mukavat työkaverit ja heidän tsemppauksensa. Minusta on kiva, että työkavereille voi puhua suoraan ja he ovat ymmärtäväisiä. Hyvät henkilökuntaedut ovat myös suuri plussa, tulospalkitseminen on hyvä asia. Kaiken kukkuraksi mukavat asiakkaat piristävät päivä toisensa jälkeen ja auttavat jaksamaan.

Vastaamalla voi vaikuttaa

Vaikka tuorein työyhteisötutkimus osoittaa kiitettävää tulosta, on työssä jaksamisen ja henkilöstön hyvinvoinnin suhteen oltava alati kuulolla. Vuosittainen TYT-kysely on yksi tapa selvittää niitä osa-alueita, joita kehittämällä työhyvinvointia ja -tyytyväisyyttä voidaan parantaa.

Osa hämeenmaalaisista esimerkiksi kokee, ettei heillä ole riittävästi osallistumisen ja aloitteenteon sekä itsenäisen päätöksenteon mahdollisuuksia omassa työssään. Tutkimustulokset osoittavat myös, ettei omaa työtä pidetä kaikilta osin tarpeeksi haasteellisena ja mielenkiintoisena.

– Työyhteisötutkimuksen tulokset antavat meille tärkeää tietoa siitä, miten työntekijämme kokevat työnsä ja mitä he siltä toivovat. Tällaisen tiedon avulla voimme miettiä konkreettisia keinoja henkilöstömme työtyytyväisyyden edistämiseksi, Olli Vormisto sanoo.

Kyselyyn vastanneiden hämeenmaalaisten mielestä työyhteisötutkimus on osoittautunut hyödylliseksi: sen koetaan johtavan toimenpiteisiin, ja esimiehillä nähdään olevan rohkeutta tarttua epäkohtiin.

 

Lisätiedot:

Osuuskauppa Hämeenmaa, toimitusjohtaja Olli Vormisto, 050 358 8336