9.8.2016

Osuuskaupan tiedote 09.08.2016

Hämeenmaalla hyvä alkuvuosi

Osuuskauppa Hämeenmaan alkuvuosi oli onnistunut. Myynti kasvoi, ja tulos oli hyvällä tasolla. Myynnin kasvua toi muun muassa aukioloaikojen vapauttaminen ja hintojen laskeminen market-kaupassa sekä autokauppa. Bonuksia osuuskaupan omistajille maksettiin 15,8 M€. Hämeenmaan palveluksessa oli kesäkuun lopussa 3 116 työntekijää.

Myynti ja tulos hyvällä tasolla

Hämeenmaa-konsernin myynti oli alkuvuonna 526,8 M€ (ed. v. 513,7 M€). Market-kaupassa (sis. Kodin Terrat) myynti kasvoi kolme prosenttia ja autokaupassa 37 prosenttia. Myynti laski liikennemyymälä- ja polttonestekaupassa, tavaratalokaupassa sekä majoitus- ja ravintolakaupassa.  Alkuvuoden tulos, 9,4 M€, oli edellisvuotta parempi (ed. v. 6,1 M€). Omistajia osuuskaupalla oli kesäkuun lopussa jo 155 200, ja Bonuksia heille maksettiin yhteensä 15,8 M€ (ed. v. 16,0 M€).

─ Vapautuneet aukioloajat ja hintojen laskeminen ovat tuoneet kasvua market-kauppaan. Hintojen laskeminen on lisännyt market-ketjujemme asiakaskäyntien määrää kuusi prosenttia ja tuotteiden myyntimäärää kiloissa ja litroissa kaksi prosenttia. Polttonesteiden litramääräinen myynti kasvoi kolme prosenttia, mutta polttoaineen alhainen hintataso laski kokonaismyyntieuroja. Autokaupassa myynti kasvoi hyvin edelliseen vuoteen verrattuna. Kulujen hallinta on onnistunut hyvin, mikä on pitänyt tulostason terveellä tasolla, sanoo Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto.

Alueen suurin yksityinen työnantaja ja merkittävä kesätyöllistäjä

Hämeenmaan palveluksessa oli kesäkuun lopussa 3 116 työntekijää. Luku sisältää kesäkuun lopussa kirjoilla olleet kesätyöntekijät. Tänä vuonna kesätyöpaikan sai yhteensä noin 750 kanta- ja päijäthämäläistä nuorta. Heistä noin puolet on Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijoita.

─ Hämeenmaa on merkittävä työllistäjä alueella. Aukioloaikojen vapautumisen myötä olemme voineet tarjota lisätunteja olemassa oleville työntekijöillemme, kertoo Olli Vormisto.

Investointeja Kanta- ja Päijät-Hämeeseen

Investointeja Kanta- ja Päijät-Hämeeseen tehtiin alkuvuonna 15,6 M€:lla. Palveluverkoston kehittämistoimenpiteistä tärkeimmät olivat uuden, modernin ja energiatehokkaan S-market Hennalan avaus ja uuden Sale Heinola kirkonkylän avaus. S-market Renkomäki ja Sale Kukkila uudistettiin. Uudet ABC-automaattiasemat avattiin S-market Idänpään ja Sale Heinola kk:n yhteyteen. ABC-liikennemyymälä Tiiriön uudistus valmistui keväällä ja ABC CarWash Hollola avattiin heinäkuussa. Hämeenlinnassa uudistettiin Sokos Hotel Vaakunan vastaanotto ja ravintola sekä Ravintola Voudin Kellari. Loppuvuonna rakennetaan uutta Hollolan Prismaa. Syksyllä avataan Iittalaan ABC-automaattiasema ja Riihimäelle ABC CarWash. Uusia autotaloja rakennetaan Hämeenlinnaan ja Hyvinkäälle. Hyvinkäälle uuteen autokaupan kiinteistöön tulee Škodan-edustus ja kiinteistö valmistuu keväällä 2017.

Lisätiedot: Osuuskauppa Hämeenmaa, toimitusjohtaja Olli Vormisto, puh. 050 358 8336