23.4.2013

Osuuskaupan tiedote 23.04.2013

Hämeenmaa työllistää yli 1000 nuorta tulevana kesänä

Osuuskauppa Hämeenmaa työllistää kesäksi 2013 yhteensä yli 1000 kesätyöntekijää. Näistä Tutustu työelämään ja tienaa –harjoittelijoita on noin 450. Kesätyöntekijät sijoittuvat Hämeenmaan eri toimipaikkoihin. Merkittävimpiä työllistäjiä ovat isot marketit sekä ABC-liikennemyymälät.

Kauppa työllistää Suomessa yli 300 000 henkilöä, mikä on kansantaloudellisesti hyvin merkittävä asia, muistuttaa Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Taavi Heikkilä.

- Julkisuudessa on viime viikkoina keskusteltu paljon kaupan näkymien heikkenemisestä. Kuluttajien ostovoimaa syövät veroratkaisut ovat lisänneet kaupan paineita ja voivat vaikuttaa työllistämiseen. Se, että pystymme Hämeenmaalla vielä tarjoamaan kesätyö- ja harjoittelupaikkoja muuttuneesta tilanteesta huolimatta edellisten vuosien malliin, tuntuu todella hyvältä, Taavi Heikkilä sanoo.

Mahdollisuus työllistää yli tuhat kanta- ja päijäthämäläistä nuorta ilahduttaa myös henkilöstöjohtaja Susa Nikulaa. - Nuoret työskentelevät toimipaikoissamme erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä ja saavat arvokasta kokemusta työelämästä. Satsaamme paljon esimerkiksi perehdyttämiseen, jotta kesätyöntekijät saavat hyvät eväät työtehtävissään suoriutumiseen, Susa Nikula kertoo.

Työelämäkokemusten tarjoaminen nuorille on tärkeää syrjäytymisenkin ehkäisemiseksi. - Isona yrityksenä haluamme olla mukana toteuttamassa hallituksen ohjelmaa nuorten yhteiskuntatakuusta. Kannamme kortemme kekoon esimerkiksi syksyllä solmittavien oppisopimusten muodossa, Susa Nikula lisää.

Kaupan ala houkuttaa selvästi nuoria. Kesätyöhakemuksia on Hämeenmaalle tullut jo noin 8000, suoraan toimipaikkoihin sekä yhä enemmän verkon kautta. Tänä vuonna sähköisessä haussa kokeiltiin ensimmäisen kerran toimipaikkakohtaisia hakulinkkejä.

- Nuori kohdistaa verkkohakemuksensakin nyt suoraan haluamaansa toimipaikkaan. Tämä on helpottanut hakemusten käsittelyä, ja prosessi on mielestäni myös nuorille selkeämpi, Susa Nikula arvioi.

Haku Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluun on edelleen käynnissä. Hakuohjeet ja -lomake löytyvät osoitteesta hameenmaa.fi.