28.3.2017

Osuuskaupan tiedote 28.03.2017

Hämeenmaa palkkaa noin 800 nuorta kesätöihin

Osuuskauppa Hämeenmaa työllistää tulevana kesänä noin 800 paikallista nuorta. Rekrytoinnissa käytettiin ensimmäisen kerran 'speed dating' –pikahaastatteluja, joihin kutsuttiin kaikki Lahden, Hämeenlinnan ja Riihimäen alueen toimipaikkoihin sähköisen hakemuksen lähettäneet.

Hämeenmaa työllistää kesäksi noin 800 paikallista nuorta toimipaikkojensa – myymälöiden, ravintoloiden ja liikennemyymälöiden – asiakaspalvelutehtäviin.

─ Monelle nuorelle kesätyöpaikan saaminen on vuoden isoin juttu ja arvokas työelämäkokemus. Meille nuoret toimivat puolestaan tärkeänä sesonkiapuna ja lomatuuraajina. Toivomme, että voimme tarjota kiinnostavan kokemuksen, joka houkuttelee alalle jatkossa. Erityisen iloinen olen, että suosittu Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu toteutui myös tänä vuonna, henkilöstöjohtaja Sanna Virtainlahti Hämeenmaalta kertoo.

Haku kaksiviikkoiseen Tutustu työelämään –harjoitteluun on käynnissä huhtikuun ajan, mutta haku kesätöihin päättyi helmikuun lopussa. Se mahdollisti uudenlaisen rekrytapahtuman järjestämisen.

Rekrytoinnissa käytössä 'speed dating' -pikatreffit

Hämeenmaalla testattiin tänä vuonna ensimmäisen kerran 'speed dating' –pikahaastattelujen järjestämistä.

─ RekryTreffit-tapahtumiin kutsuttiin Lahden, Hämeenlinnan ja Riihimäen alueen toimipaikkoihin sähköisen hakemuksen lähettäneet, yhteensä 3200 nuorta. Tunnelma tapahtumissa on ollut upea. Jokaista nuorta haastatellaan muutama minuutti, mutta vaikka aika on lyhyt, siinä ehtii hurmata meidät hyvin, Sanna Virtainlahti kuvailee.

─ Ensikosketus työelämään on monille nuorille juuri hakutilanne kesätöihin. Isona työnantajana se asettaa meille myös vastuuta. Tapahtumissa pääsemme tarjoamaan jokaiselle nuorelle kontaktin ja kokemuksen, mahdollisesti palautteenkin. Pidän tätä todella hienona asiana, Sanna Virtainlahti lisää.

 

RekryTreffit-tapahtuma Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneella 28.30.3. klo 9 alkaen.

Lisätietoja: Osuuskauppa Hämeenmaa, henkilöstöjohtaja Sanna Virtainlahti, puh. 050 068 0986