7.12.2017

Osuuskaupan tiedote 07.12.2017

Hämeenmaa muistaa jouluna nuoria

Osuuskauppa Hämeenmaa muistaa perinteisellä joululahjoituksella kahta nuorten hyvinvointia tukevaa toimijaa Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Lahjoituksen saavat tänä vuonna Kanta-Hämeen keskussairaalan nuorisopsykiatrian poliklinikka ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän nuorisopsykiatrian poliklinikka.

Hämeenmaa haluaa edistää laajemminkin nuorten työkykyisyyttä ja vastata heidän työelämään kiinnittymisen haasteisiinsa.

– Hämeenmaan johtoryhmä toimii S-ryhmän Nuori Mieli Työssä -hankkeen kummina. Haluamme antaa nuorille laajempaa tukea heidän työelämänsä alkuun ja varmistaa, että he saavat sille hyvän startin, Osuuskauppa Hämeenmaan henkilöstöjohtaja Sanna Virtainlahti kertoo.

Kolmivuotinen, usean kumppanin yhteistyöhanke tuottaa tietoa ja työkaluja nuorten työkykyisyyden ja työelämään kiinnittymisen tukemiseksi – yhdessä nuorten kanssa.

– Hankkeessa on mukana neljä nuorta, jotka ovat keskeisesti mukana projektin kaikissa toimissa ja vaiheissa. Yksi näistä nuorten edustajista on Hämeenmaan työntekijä, mainitsee Virtainlahti.

Hämeenmaan työntekijöistä 28 prosenttia on alle 25-vuotiaita. Vakituisen henkilöstön ohella Hämeenmaa työllistää vuosittain useita satoja nuoria kesätyöntekijöinä ja kausiapulaisina.

– Meille on tärkeää olla mukana Nuori Mieli Työssä -hankkeessa. Työllistämme paljon nuoria, ja heidän työelämään kiinnittymisen sekä työkykyisyyden haasteet ovat osa jokapäiväistä arkeamme, Sanna Virtainlahti sanoo.

Hankkeen tavoitteena on paitsi kehittää nuorten työelämätaitoja ja valmiuksia työelämässä, myös lisätä organisaation tietoisuutta sekä esimiesten osaamista työelämään tulevien nuorten odotuksista, motivaatioista ja valmiuksista.

 

Lisätiedot:

Osuuskauppa Hämeenmaa, henkilöstöjohtaja Sanna Virtainlahti, 050 068 0986

 

Nuori Mieli Työssä on S-ryhmän hyvän työelämän kehittämisohjelma, jonka keskiössä ovat alle 25-vuotiaat nuoret. Hankkeen kummina S-ryhmässä toimii Osuuskauppa Hämeenmaan johtoryhmä. Yhteistyökumppaneita ovat työeläkeyhtiö Elo, LähiTapiola, Opteam, PAM, SAKU ry, Suomen Mielenterveysseura, Terveystalo, Työelämä 2020 ja Työterveyslaitos.