12.2.2016

Osuuskaupan tiedote 12.02.2016

Hämeenmaa avasi uuden ABC-automaattiaseman S-market Idänpään yhteyteen

ABC S-market Idänpäässä myydään perinteisten 95E- ja 98E-bensiinilaatujen ja Smart Dieselin lisäksi EkoFlex E85 -korkeaseosetanolia. Osuuskauppa Hämeenmaalla on kahdeksan ABC liikennemyymälää ja ABC S-market Idänpää on Hämeenmaan 27. ABC-automaattiasema.

ABC-ravintoloiden kaikki liha on nyt kotimaista
ABC-liikennemyymälöiden ravintoloissa käytetään 100 % kotimaisia liharaaka-aineita kaikissa ruokatuotteissa (noutopöytä, À la carte, ABC Burger ja vitriinituotteet). Täysin kotimaista ovat kaikki nauta-, sika ja broilerituotteet.
 

Hämeenmaa – 154 000 asiakkaansa omistama paikallinen yritys

Osuuskauppa Hämeenmaa toimii Kanta- ja Päijät-Hämeessä, 21 kunnan alueella. Hämeenmaa on alueensa suurin yritys, joka työllistää noin 2700 kanta- ja päijäthämäläistä. Osuuskaupan omistavat sen asiakkaat, ja Hämeenmaalla omistajia on jo lähes 154 000. Edullisten ja luotettavien kauppapalvelujen lisäksi omistajuus palkitsee muun muassa kuukausittaisena Bonuksena. Myös tuloksensa Hämeenmaa käyttää omistajiensa palveluiden ja verkostonsa kehittämiseen.

ABC-ketju on panostanut systemaattisesti E85-jakeluasemien määrän kasvattamiseen, ja tällä hetkellä EkoFlexia voi tankata jo 67 ABC-asemalla. E85:llä voidaan tehokkaasti lisätä kotimaassa tuotetun uusiutuvan energian määrää liikenteessä. Flexifuel-autojen lisäksi Suomen teillä liikkuu satoja tuhansia vanhoja bensiiniautoja, joiden etanolimuunnoksen E85:lle soveltuviksi valtionhallinto mahdollisti viime syksynä.

Vain ABC-asemilla myytävä EkoFlex E85 -polttoneste on kotimainen tuote, joka soveltuu erinomaisesti suomalaisiin olosuhteisiin. Suurin osa polttonesteestä on bioetanolia, jota valmistetaan elintarviketeollisuuden biojätteestä, kuten myyntiin kelpaamattomista leivistä.

Myös diesel voi olla älykästä ja ympäristöystävällisempää

ABC:n Smart Diesel -polttoneste sisältää uusiutuvaa suomalaista UPM BioVerno -dieseliä, jota valmistetaan sellun tuotannon tähteenä syntyvästä mäntyöljystä Lappeenrannassa. UPM BioVerno lisää Smart Dieselin ympäristöystävällisyyttä, sillä se vähentää autoilun kasvihuonekaasupäästöjä (CO2-päästöjä) huomattavasti, jopa 80 % verrattuna fossiiliseen dieseliin.

Kotimaisuus ja vastuullisuus ovat ABC:n kantavia arvoja. Siksi ketjulle on tärkeää, että asiakkaille voidaan tarjota kotimaisia komponentteja sisältäviä ja ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavia polttonesteitä.

Lisätietoja

ABC ja KT-kaupan toimialajohtaja Jouni Viljanen 0500 845 930
ABC ryhmäpäällikkö Ari Järvinen 050 588 6318

Uutinen koskee toimipaikkoja:
S-market
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun S-market toimipaikkoja:
ABC-liikennemyymälät
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun ABC-liikennemyymälät toimipaikkoja:
ABC-automaattiasemat
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun ABC-automaattiasemat toimipaikkoja: