29.8.2014
2 kommenttia

Osuuskaupan tiedote 29.08.2014

Hämäläinen osuuskauppa juhlii 110-vuotista historiaansa

Marraskuussa tulee kuluneeksi 110 vuotta ensimmäinen hämäläisen osuuskaupan perustamisesta. Osuuskauppa Hämeenmaa juhlistaa pitkää historiaansa syksyn aikana erilaisin asiakasomistajille suunnatuin eduin ja tapahtumin. Juhlavuosi huipentuu marraskuun lopussa Hämeenmaan toimipaikoissa järjestettävään kahvitukseen. Jokaista asiakasomistajaa muistetaan myös tunnetuiden muusikoiden joululevyllä.

 

Osuustoiminnan kotina pidetään Englantia, josta aate rantautui 1800-luvulla myös Suomeen. Osuustoimintalain säätämisen jälkeen vuonna 1901 osuuskauppoja alettiin Suomessa perustaa innolla, lähes kaikkiin kuntiin. Ensimmäinen kantahämäläinen osuuskauppa perustettiin vuonna 1904 Tervakoskella, ensimmäinen päijäthämäläinen puolestaan vuonna 1906 Padasjoella.
― Osuuskaupan myymälät olivat vuosikymmeniä sekatavarakauppoja, joista sai ruokaa, vaatteita sekä kotitalous- ja maataloustarvikkeita. Osuuskaupoilla on myös ollut esimerkiksi omia leipomoja. Tänään tekemisemme on erinäköistä, mutta vastuullinen arvopohja ei perustamisajoista ole muuttunut oikeastaan ollenkaan, Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto kertoo.

Vuosikymmenten saatossa pienet osuuskaupat fuusioituivat isommiksi kokonaisuuksiksi. 110 vuotta ensimmäisen osuuskaupan perustamisen jälkeen Hämeenmaa on yli 3000 paikallista työllistävä yritys, jonka omistaa yli 145 000 kanta- ja päijäthämäläistä asiakasomistajaa.
― Asiakasomistajillemme juhlavuosi näkyy etuseteleinä, tapahtumina ja edullisina juhlavuoden tuotteina. Yksi tärkeimmistä on oma ruisleipä, jonka meille leipoo perinteinen lahtelainen leipomo Sinuhe, Olli Vormisto kertoo.

Marraskuista syntymäpäivää juhlistetaan toimipaikoissa järjestettävällä kahvituksella. Joulukuun asiakasomistajaposti tuo myös mukanaan lämpimän tervehdyksen jokaiselle asiakasomistajalle.
― Lahtelaisen Hannu Lehtosen ja muiden nimekkäiden muusikoiden joulu-CD sisältää perinteisiä joululauluja, mutta mukaan on tulossa kuulemma ihan uusiakin kappaleita. Levy on oman osuuskaupan kiitos jokaiseen kotiin jälleen yhdestä yhteistyön vuodesta, Olli Vormisto kertoo.

 

Tarinoita tämän päivän osuuskaupasta ja vastuullisesta osuustoiminnasta:
www.yhteisellaasialla.hameenmaa.fi

Lisätietoja:
Osuuskauppa Hämeenmaa, toimitusjohtaja Olli Vormisto, 050 358 8336