4.8.2015
1 kommentti

Osuuskaupan tiedote 04.08.2015

Halpuutus lisännyt Hämeenmaan asiakasmääriä alkuvuonna

Osuuskauppa Hämeenmaan alkuvuosi sujui yleinen taloudellinen tilanne huomioon ottaen hyvin. Myynti laski hieman, mutta päivittäistavarakaupan asiakasmäärät kasvoivat, ja tulos säilyi terveellä tasolla. Bonuksia osuuskaupan omistajille maksettiin 16,0 M€. Hämeenmaan palveluksessa oli kesäkuun lopussa 3314 työntekijää, mukaan luettuna kesätyöntekijöiksi ja -harjoittelijoiksi palkatut nuoret. Koko kesän aikana kausiapulaisia työllistetään yhteensä jälleen tuhat. Loppuvuoden investoinneista tärkein on uuden S-market Hennalan rakentaminen Lahteen. Uudesta myymälästä tulee energiatehokas modernin talotekniikan ja aurinkovoimalan ansiosta.

Myynti odotettu ja tulos terveellä tasolla

Hämeenmaa-konsernin myynti oli alkuvuonna 513,7 M€ (ed. v. 536,3 M€). Myynti säilyi marketkaupassa edellisen vuoden tasolla, mutta laski erityisesti tavaratalo- ja autokaupassa. Alkuvuoden tulos, 6,1 M€, oli hieman edellisvuotta parempi (ed. v. 5,5 M€). Omistajia osuuskaupalla oli kesäkuun lopussa jo 150 512, ja Bonuksia heille maksettiin yhteensä 16,0 M€ (ed. v. 17,0 M€).
– Kaupan alan näkymät huomioiden alkuvuoden myynti oli odotettu ja tuloksemme terveellä tasolla. Tehostamisohjelmamme jatkuu, mikä mahdollistaa alkuvuonna S-ryhmässä käynnistetyn halpuutustyön jatkamisen. Halpuutus on kiinnostanut ihmisiä, ja tästäkin syystä asiakasmäärämme ovat olleet alkuvuonna kasvussa. Halpuutus on myös lisännyt kotimaisten tuotteiden kysyntää. Halpuutimmekin ruoan hintaa, emme arvoa, Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto sanoo.

Alueen suurin yksityinen työnantaja ja merkittävä kesätyöllistäjä

Hämeenmaan palveluksessa oli kesäkuun lopussa 3314 työntekijää. Luku sisältää kesätyöntekijöitä, joiden työllistäjänä Hämeenmaalla on alueellaan merkittävä rooli. Tänä vuonna kesätyöpaikan sai yhteensä noin 1000 kanta- ja päijäthämäläistä nuorta. Heistä noin puolet on Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijoita.
─ Hämeenmaa on vahva työllistäjä alueella. Tiukassa taloudellisessa tilanteessa olemme kuitenkin arvioineet rekrytointitarpeet tarkasti. Näin olemme pystyneet tarjoamaan lisätunteja ensisijaisesti olemassa olevalle henkilöstöllemme, Vormisto kertoo. 

Henkilöstön työtyytyväisyys on työyhteisötutkimuksen mukaan kiitettävällä tasolla.
─ Olemme satsanneet viime vuosina merkittävästi työhyvinvointiin ja työkyvyn johtamiseen. Päätökseen saatu hyvää työelämää edistävä HyviS-hankkeemme sai alkuvuonna kunniamaininnan Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen ja Henry ry:n Henkilöstöteko -kilpailussa.

Uusi, energiatehokas S-market Hennala

Investointeja Kanta- ja Päijät-Hämeeseen tehtiin alkuvuonna 14,1 M€:lla. Palveluverkoston kehittämistoimenpiteistä tärkeimmät olivat Sokos Lahden katutason, S-marketin ja ravintolan uudistus sekä uuden Sale Karavaanin avaaminen Riihimäellä. Lisäksi Heinolassa avattiin uusi Sale ABC Heinola ja Sale Ypäjää laajennettiin. Loppuvuoden investoinneista tärkein on uuden S-market Hennalan rakentaminen Lahteen.
– Uusi market rakennetaan vanhan liikekiinteistön viereen. Rakentaminen alkaa elokuussa. Myymälästä tulee energiatehokas ja moderni. Katolle suunniteltu aurinkovoimala koostuu 400 aurinkopaneelista, ja sillä tuotetaan arviomme mukaan 15 % marketin sähkön kokonaistarpeesta. Hanke on kokoluokassaan uniikki alueella, Olli Vormisto kertoo.

Lisätiedot:
Osuuskauppa Hämeenmaa, toimitusjohtaja Olli Vormisto, puh. 050 358 8336