11.9.2017

Osuuskaupan tiedote 11.09.2017

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa aloittaa tänään ilta-alen

Alennuslaputetuista elintarvikkeista saa Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ruokakaupoissa 11.9. alkaen viimeisenä aukiolotuntina -60 prosentin alennuksen.

Alennuslaputuksella tarkoitetaan viimeistä myyntipäivää lähestyviin tuotteisiin laitettavaa alennustarraa. Eepeen myymälöissä alelappujen alennusprosentti on 30 tai 50%. Ilta-alen aikaan kaikista  alelaputetuista elintarvikkeista saa alennusta 60 prosenttia.

– Ilta-alella kannustamme asiakkaitamme ostamaan alennettuja elintarvikkeita ja pienentämään hävikkiä. Laajentuneet aukioloajat sekä tehostunut tilaustoiminta pienensivät hävikkiämme jo viime vuonna ja nyt ilta-alen myötä toivomme poisheittohävikin edelleen vähenevän, kaupallinen johtaja Jari Palo Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupasta kertoo.

Ilta-alen saa Prismasta, S-marketeista, Saleista ja ABC-marketeista joka päivä myymälän viimeisen aukiolotunnin aikana. Myymälöissä tiedotetaan alennuksen alkamisesta muun muassa kuulutuksilla ja julisteilla. Alennuksen saa kassalla.
Vanhenemassa olevien tuotteiden myyminen alennuksella on tehokas keino vähentää hävikkiä.  

Kaikki hävikki menee kiertoon

Ruokahävikin vähentäminen on Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupalle tärkeää taloudellisesti ja vastuullisesti. Hävikkiä tulee kuitenkin vääjäämättä monista sitä vähentävistä toimenpiteistä huolimatta.
Vuonna 2016 Eepeen ruokahävikki oli reilu prosentti myynnistä. Luku sisältää myös hyväntekeväisyyteen lahjoitetut tuotteet.

– Pyrimme lahjoittamaan hävikin ensisijaisesti hyväntekeväisyyteen kumppaneidemme avulla. Jos se ei ole mahdollista, menee hävikki hyötykäyttöön energiantuotantoon, Jari Palo kertoo.

Hävikistä noin 45 % on kasviksia, 20 % leipää ja 15 % maitotaloustuotteita. Loput 20 % jakaantuvat melko tasaisesti eri tuoteryhmien kesken.

Lisätietoja:
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, kaupallinen johtaja, Jari Palo, puh. 010 764 6300, sähköposti jari.palo@sok.fi