20.8.2009

Lehdistötiedote 20.08.2009

Ensimmäinen Prisma avaa Vilnassa

SOK avaa Liettuan ensimmäisen Prisman Ozas-ostoskeskuksessa tänään torstaina. Prisma Ozas painottaa Liettuan haastavilla markkinoilla hypermarketin edullisuuden rinnalla sen laajaa valikoimaa ja helppoa ostamista.

Ensimmäinen Liettuan Prisma aukeaa sen pääkaupunkiin Vilnaan 20.elokuuta. Noin 10 000 neliömetrin Prisma Ozas työllistää 130 kaupan alan ammattilaista. Yhteensä SOK:n omistamassa UAB Prisma LT:ssä on töissä 153 henkilöä. Investointi maksoi noin kolme miljoonaa euroa.

– Olemme olleet innolla mukana isossa rakennusprojektissa. Mukana on ollut haasteellisia hetkiä, mutta olemme ylpeitä lopputuloksesta ja varmoja, että Prisma Ozas kiinnostaa lähialueen asiakkaita, toteaa UAB Prisma LT:n toimitusjohtaja Anu Huuska.

Prisma Ozas sijaitsee erittäin hyvien yhteyksien varrella. Ozas-ostoskeskus on monipuolinen kokonaisuus, jossa on 180 erikoisliikettä, useita ravintoloita, Baltian suurin viihdekeskus ja 2 300 pysäköintipaikkaa.

– Prisma on laajan valikoiman hypermarket. Tuotevalikoima on suunnattu liettualaisille asiakkaille. Noin 90 prosenttia tuotteista on lähtöisin maan omilta tavarantoimittajilta, Huuska esittelee.

Liettuan päivittäistavaramarkkinoilla kilpailu on kovaa, ja ruoan myynti on laskenut 16 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

– Maan taloudellisesta tilanteesta johtuen syksystä tulee haastava. Prisman vahvuutena on kuitenkin helppo ja nopea asiointi, yli 40 000 tuotteen tarjonta ja pysyvästi edullinen hintataso, joka tarkoittaa Vilnassa hintajohtajuutta, summaa Huuska.

SOK jatkaa investointeja Liettuaan ja uusia liikepaikkoja kartoitetaan ympäri maata. Tavoitteena on avata lähivuosina neljästä viiteen Prismaa eri puolille Vilnaa sekä yksi tai kaksi myymälää muualle Liettuaan.

Vilnan toinen Prisma, 11 000 neliömetrin Prisma Pramones, aukeaa Liettuan toiseksi suurimpaan kaupunkiin, Kaunasiin syksyllä 2010. Kolmas, 11 000 neliömetrin Prisma avataan Olinda-kauppakeskukseen alkuvuodesta 2011.

 

Lisätiedot:

Huuska Anu, toimitusjohtaja, UAB Prisma LT, puh. +370 61063401, anu.huuska@sok.fi