14.5.2009

Osuuskaupan tiedote 14.05.2009

Ennätysmäärä hakijoita Hämeenmaan kesätyöpaikkoihin

Hämeenmaan kesätyöpaikkojen hakuaika päättyi huhtikuun lopussa. Tänä vuonna kesätöitä haki yhteensä 6347 kanta- ja päijät-hämäläistä nuorta.                                                                                                         

- Olemme todella positiivisesti yllättyneitä huimasta ja historiamme suurimmasta kesätyöpaikkahakemusten määrästä. Hakemuksia tuli sähköisesti 6347, joista osa oli " Tutustu työelämään ja tienaa"–kesäharjoittelijoita. Tämän hakemusmäärän lisäksi myös toimipaikkoihin on tullut lukuisa määrä hakemuksia. Haluamme lämpimästi kiittää kaikkia kesäpaikan hakijoita ja toivottaa uudet kesätyöntekijät tervetulleiksi taloon!, toteaa Hämeenmaan henkilöstöjohtaja Mirkka Voutilainen.

Yli 700 kesätyöntekijää kesäksi 2009

Tänä kesänä Hämeenmaa työllistää yhteensä 709 kesätyöntekijää, joista "Tutustu työelämään ja tienaa" –kesäharjoittelijoita on 317. Työpaikat jakaantuvat alueellisesti seuraavasti: Lahden alue 223, Heinolan alue 118, Hämeenlinnan alue 205, Riihimäen alue 100 sekä Forssan alue 63.

Kesätyöntekijöitä otettiin laajasti Hämeenmaan toimialoille ja suurimpia kesätyöllistäjiä ovat Hämeenmaan Prismat Lahdessa, Hämeenlinnassa ja Riihimäellä sekä ABC liikennemyymälät ja isoimmat S-marketit ympäri toimialuetta.

- Kaikki työtehtävämme liittyvät asiakaspalveluun. Kesäksi olemme palkanneet esimerkiksi myyjiä, tarjoilijoita, kokkeja ja liikennemyymälätyöntekijöitä. Kaikille kesätyöntekijöille järjestämme perehdytyksen ja työhön ohjauksen ja tällä tavalla pyrimme tukemaan jokaisen ammatillista kehittymistä, Voutilainen kertoo.


Alueensa suurin yksityinen työnantaja

Vuonna 2008 Hämeenmaa työllisti 2549 kaupan ja palvelualan ammattilaista (edv. + 238). Kokoaikaisiksi muutettuna luku vastaa 1837 (edv. +198) henkilöä. Henkilöstömäärä tulee kasvamaan myös tänä vuonna uusien investointien myötä. Hämeenmaa tarjoaa vakituiselle henkilöstölleen koulutuksen lisäksi nykyaikaisen työympäristön, mukavat työtoverit ja kilpailukykyisiä henkilökuntaetuja noin 2000 S-ryhmän toimipaikasta ympäri Suomen sekä kattavan työterveyshuollon.

 

Lisätietoja:
Osuuskauppa Hämeenmaa,
toimitusjohtaja Taavi Heikkilä, (03) 8130 251,
henkilöstöjohtaja Mirkka Voutilainen, (03) 8130 271