13.2.2013

Lehdistötiedote 13.02.2013

Eepee juhlii Ystävänpäivänä

  • Juhlavuoden kunniaksi loimme myös uuden "perheen" nimeltään Eepposet. Piirroshahmot seikkailevat juhlajulisteissa ja muussa markkinointimateriaalissa. Eepposten avulla haluamme viestittää, että meille asiakasomistajat – ihmiset – ovat tärkeitä.

Arvokkaan 110 vuoden iän saavuttanut edelläkävijä lupaa pitää rivakkaa tahtia yllä myös seuraavina vuosikymmeninä.
 
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa syntyi yli sata vuotta sitten vastatakseen ihmisten tarpeisiin hankkia laadukkaita tavaroita ja palveluita edulliseen hintaan. Yhteistoiminta sai muodokseen osuustoiminnan, joka on yhdessä yrittämistä. Käytämme kaiken toiminnastamme syntyvän tuloksen alueemme asiakasomistajien hyväksi. Liiketoiminnan tärkeitä tukipilareita ovat osuustoiminnallisuus, suomalaisuus, alueellisuus ja inhimillisyys. Tavoitteemme on olla alueemme johtava kaupan alan palveluyritys.

Koko juhlavuosi on täynnä etuja ja tapahtumia. Varsinaista syntymäpäivää vietämme ystävänpäivänä 14. helmikuuta, jolloin toivotamme kaikki ystävämme toimipaikkoihimme juhlistamaan 110 vuotta täyttävää Eepeetä.

Osuuskauppamme on ollut jo alkuhetkinään edelläkävijä. Seinäjoki sai ensimmäisenä koko paikkakunnan kattavan osuuskunnan. Kauppa avattiin Alapuskan talossa nykyisen Vapaudentien ja Työväenkadun välissä 14.2.1903. Osuuskauppa osti 1906 uuden liiketalon nykyisen Itikanristeyksen läheltä. Siinä talossa käynnistyi myös S-Pankki eli silloinen säästökassa vuonna 1915, ensimmäisenä sekin maakunnassa.

Osuuskauppa nousi nopeasti liikevaihdoltaan Etelä-Pohjanmaan suurimpien yritysten joukkoon ja toimi tiennäyttäjänä sekä myynnissä että jäsenmäärässä muille. Myymälöitä perustettiin eri puolille toimialuetta ja lisää voimaa tuli yhdistymisistä: Ylistaron Osuuskauppa 1965, Nurmon Osuuskauppa 1970 ja Kuortaneen Osuuskauppa 1974. Tälle perustukselle luotiin vuonna 1985 Eepee ja valtaosa Etelä-Pohjanmaan osuuskaupoista lähti siihen mukaan.

Nykyään Etelä-Pohjanmaan osuuskauppa on alueellinen vähittäiskaupan monialayritys, jolla on maakunnassa 80 toimipistettä ja lähes 1 300 työntekijää. Asiakasomistajia Eepeellä on lähes 70 000. On hauska sattuma, että virallinen avauspäivä osuu samalla päivälle kuin kansainvälinen ystävänpäivä. Toivotamme median edustajat vierailulle toimipaikkoihimme ja kertomaan yleisölle Eepeestä sen juhlavuotena.

Lisätietoja:
asiakkuuspäällikkö
Tuula Rajala
puh. 010 764 9222
tuula.rajala@sok.fi