19.4.2011

Osuuskaupan tiedote 19.04.2011

BARÖSUNDIN KAUPPA ON AVANNUT OVENSA

 BARÖSUNDIN KAUPPA ON AVANNUT OVENSA

Varubodenin uusi Sale-kauppa, jonka rakentaminen aloitettiin lokakuussa 2010, on valmistunut ja avajaisia vietetään tänään tiistaina 19. huhtikuuta. Avajaispäivänä asiakkaille tarjotaan kakkukahvit. Myymälä, jonka pinta-ala on 266 neliötä, on huomattavasti isompi kuin entinen kauppa, joka ei täyttänyt tämän päivän vaatimuksia. Kiinteistöstä löytyy palveluita myös veneilijöille kuten suihkutilat, WC:t ja pesukone. Projektin kokonaiskustannukset ovat noin 400 000 euroa.  

Hankkeen suunnittelijana toimii Heikki Leino Arktiira Oy:sta ja pääurakoitsijana on Fagerström's Båt och Bygg. Rakennuttaja on Fastighets Ab Barösund Kiinteistö Oy, joka vuokraa tilat Varubodenille. Anne Ek toimii myymäläpäällikkönä ja kauppa työllistää kesän aikana kahdeksan henkilöä. Kesäkausi on vilkas ja kauppa palvelee myös sunnuntaisin 6. kesäkuuta alkaen. Aukioloajat vaihtelevat vuoden aikana, ja korkeasesongin aikana Juhannuksesta elokuun alkuun, kauppa palvelee arkisin kello 9 ja 19 välillä ja viikonloppuisin kauppa sulkee tuntia aikaisemmin. Elokuun puolestavälistä aukioloajat lyhenevät ja kauppa on suljettu torstaisin ja sunnuntaisin.

Kaupassa on noin 2000 tuotetta ja tuoretuotevalikoima on laajennettu. Uudessa kaupassa on asianmukaiset kylmä- ja kassalaitteet.

Fastighets Ab Barösund Kiinteistö Oy perustettiin Barösundin kyläneuvoston, Osuuskunta Varubodenin, kyläläisten ja kesäasukkaiden toimesta. Yhteensä merkittiin osakkeita 102 000 euron edestä, joka jakaantui 155 osakkeenomistajan kesken. Varubodenin omistusosuus on alle 20 prosenttia ja osuuskauppa vuokraa kauppakiinteistön kiinteistöyhtiöltä. Tontin kiinteistöyhtiö vuokraa Inkoon kunnalta. Uusemissio järjestetään mahdollisesti tulevana kesänä niille, jotka ovat myöhemmin ilmoittaneet olevansa kiinnostuneita osallistumaan kyläkauppaprojektiin.

Lisätietoja antaa: Bengt Vinberg, johtaja, Varuboden  puh. 010 76 26637