23.8.2018

Osuuskaupan tiedote 23.08.2018

Ässäkenttä Nilsbyn koululle Paraisille

Nilsbyn koulussa tänään avattu Ässäkenttä on kymmenes Turun Osuuskaupan alueella ja 90. koko Suomessa. Ässäkenttä on S-ryhmän ja Suomen Palloliiton yhteinen monitoimikenttäohjelma, jonka tavoitteena on rakentaa Suomeen yhteensä sata monitoimikenttää ja olla siten vaikuttamassa lasten ja nuorten liikunnan lisääntymiseen. Sadan monitoimikentän tavoite täyttyy tämän vuoden aikana.

Lisätietoja:

Turun Osuuskauppa, asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Jaana Evesti, puh. 010 764 4051

Suomen Palloliitto, Länsi-Suomen piiri, piirijohtaja Jouni Koivuniemi 0400 781 659

Nilsbyn koulu, rehtori Sammy Järnström, puh. 044 358 5797

– Haluamme olla mukana tukemassa lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia sekä terveellisiä elämäntapoja. Ässäkentät tarjoavat kaikille alueen lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa liikuntaa monissa eri muodoissa, toteaa asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Jaana Evesti Turun Osuuskaupasta.

Lielahden saarella sijaitseva Nilsby koulu on reilun sadan oppilaan opinahjo, jossa oppilaita on ensimmäisestä kuudenteen luokkaan.
– Koulussamme on paljon innokkaita liikkujia ja välitunnit kuluvat monenlaisten liikunnallisten pelien parissa. Hyvä lähiliikuntapaikka innostaa lapsia ja nuoria liikkumaan niin koulussa kuin vapaa-ajallakin, sanoo Nilsbyn koulun rehtori Sammy Järnström.

Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen on S-ryhmän paikallisten osuuskauppojen ja Suomen Palloliiton piirien yhteistyön keskeisin tavoite.

– Liikunta-aktiivisuuden lisääminen edellyttää liikuntapaikkoja lähellä lapsia, nuoria ja aikuisiakin. Ässäkenttä-ohjelman kaltainen yhteistyö järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä on tarpeen, jotta saadaan lisää kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja lähelle käyttäjiä, toteaa Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin piirijohtaja Jouni Koivuniemi.

S-kanavan sisällöt asiasanalla: Nilsby parainen, Turun osuuskauppa, Ässäkenttä