23.11.2009

Lehdistötiedote 23.11.2009

Anne Santamäki ICA:n maailmanhallitukseen

Tiedote 23.11.2009

Anne Santamäki ICA:n maailmanhallitukseen

Diplomiekonomi  Anne Santamäki SOK:sta on valittu Kansainvälisen Osuustoimintaliiton ICA:n maailmanhallituksen jäseneksi edustamaan Suomea ja yhdeksää ICA:n toimialajärjestöä. Valinta tehtiin 20.11.2009 ICA:n yleiskokouksessa Genevessä. Samassa kokouksessa Anne Santamäki valittiin myös kuluttajaosuustoiminnan maailmanjärjestön CCW:n (Consumer Co-operatives Worldwide) uudeksi puheenjohtajaksi.

Santamäki on vasta toinen nainen ja kolmas suomalainen, joka on valittu ICA:n maailmanhallitukseen. Kaiken kaikkiaan ensimmäinen naisjäsen ICA:n maailmanhallituksessa oli myös suomalainen Raija Itkonen.

Anne Santamäki on myös Euroopan kuluttajaosuustoiminnan etujärjestön Euro Coopin puheenjohtaja ja SOKL r.y:n hallituksen jäsen. Hän työskentelee yhteysjohtajana SOK Strategiayksikössä ja hoitaa kansainvälisiä osuustoimintasuhteita.

Kansainvälinen Osuustoimintaliitto ICA on itsenäinen kansalaisjärjestö, joka edustaa ja palvelee osuuskuntia maailmanlaajuisesti. Järjestö on perustettu 1895 ja sillä on 89 maasta 233 osuustoiminnallista jäsenorganisaatiota, jotka edustavat yli 800 miljoonaa ihmistä globaalisti. ICA on maailman toiseksi suurin järjestö YK:n jälkeen. Lisätietoja ICA:sta: www.ica.coop

Lisätietoja:
Anne Santamäki, gsm 0500 601 391, anne.santamaki@sok.fi