5.3.2015

Osuuskaupan tiedote 05.03.2015

ABC Tiiriössä avataan sähköautojen latauspiste

ABC Tiiriössä vietetään tänään torstaina 5.3.2015 sähköautojen latauspisteen avajaisia. Piste on Osuuskauppa Hämeenmaan alueen toinen. Taustalla on halu kehittää palvelutarjontaa ja tarjota tielle liikkujille uudenlaisia vaihtoehtoja.

 

Sähköauton hankintaa pohtivalle on tärkeää, että autoa voi käyttää myös taajamien ulkopuolella ja latausverkosto on laaja.
− Tiiriöllä on hyvä sijainti, ja sen ohitse kulkee paljon liikennettä. Haluamme toimia edelläkävijänä ja tarjota tiellä liikkujille erilaisia vaihtoehtoja. Latauspiste on tärkeä sekä ympäristö- että palvelunäkökulmasta, toteaa Hämeenmaan ABC-ketjujohtaja Sami Kovanen.

ABC-ketju, Fortum ja Nissan tuovat yhteistyössä latauspisteitä ABC-asemille ympäri Etelä-Suomea. Yhteistyön tarkoituksena on luoda Suomen valtaväylien varrelle pikalatauspisteiden verkosto, joka osaltaan mahdollistaa sähköautoilla liikkumisen. Nissan on kehittänyt tehokasta lataustekniikkaa, ja Fortum vastaa pikalatauspisteiden järjestelmistä, asennuksesta ja ylläpidosta.
− Tiiriön piste Hämeenlinnassa on Hämeenmaan alueen toinen. Meillä on vastaava latauspiste Lahdessa, ABC Kivimaan yhteydessä. Vaikka asiakasmäärät eivät ole vielä suuria, kehityksessä on tärkeää olla mukana, Sami Kovanen toteaa.
− Ympäristöystävällisyys on tarjonnassamme keskeinen asia. Useilla Hämeenmaan ABC-asemilla voi esimerkiksi tankata Flexfuel-moottorilla varustetuille autoille tarkoitettua EkoFlex E85-polttonestettä. Lisäksi valikoimaamme kuuluu vähäpäästöisempi Smart Diesel, joka on älykäs, uuden ajan polttoneste.

 

ABC Tiiriön sähköautojen latauspisteen avajaisia vietetään torstaina 5.3.2015 klo 10 alkaen. Paikalla ovat sekä Fortumin että Nissanin asiantuntijat. Myös Nelipyörä-autotalo osallistuu päivään esittelemällä Toyota Prius PHEV –pistokehybridimalliaan.

Lisätietoja:
Osuuskauppa Hämeenmaa, ABC-ketjujohtaja Sami Kovanen, puh. 050 344 1462