12.12.2012

Osuuskaupan tiedote 12.12.2012

ABC Kivimaa on avattu

Hämeenmaa on avannut Lahden Kivimaalle uuden ABC-liikennemyymälän 12.12.2012 klo 12.00. Liikennemyymälän myötä Lahden Kivimaalle tulee erittäin kattavat palvelut lähelle koteja ja liikennevirtoja. ABC Kivimaa on edelläkävijä ja pilottiyksikkö ympäristöasioissa.

Hämeenmaa on avannut Lahden Kivimaalle uuden ABC-liikennemyymälän 12.12.2012 klo 12.00. Liikennemyymälän myötä Lahden Kivimaalle tulee erittäin kattavat palvelut lähelle koteja ja liikennevirtoja. ABC Kivimaa on edelläkävijä ja pilottiyksikkö ympäristöasioissa.

ABC Kivimaa sijaitsee Lahden pohjoispuolella, ja se on Osuuskauppa Hämeenmaan 10. ABC-liikennemyymälä. ABC Kivimaa on auki vuoden jokaisena päivänä klo 6-24.

ABC Kivimaa pitää sisällään ABC Restaurantin, Hesburgerin, ABC Marketin ja ABC Autopesun. ABC Kivimaalla on kiinnitetty erityistä huomiota ympäristöasioihin. Kaikki autopesuaineet ovat Joutsen-merkittyjä.  WC-tiloissa on vedettömät pisuaarit.

- Liikennemyymälän katolla on aurinkopaneelit, jotka lämmittävät osan käyttövedestä. ABC Marketin kylmälaitteet käyttävät hiilidioksidia, ja lisäksi keittiölaitteiden sekä kylmälaitteiden hankinnoissa keskeisenä valintakriteerinä on ollut energiankulutus. Liikennemyymälän lämmitysjärjestelmä on toteutettu matalalämpöpiireillä. Yhteenlaskettuna näillä toimenpiteillä saadaan noin 185 MWh/a säästö aikaiseksi. Tämä vastaa 9-10 omakotitalon lämmönkulutustarvetta, kertoo Osuuskauppa Hämeenmaan ABC-toimialajohtaja Jouni Viljanen.

Perinteisten polttonesteiden lisäksi tarjolla on ympäristöystävällistä EkoFlex E85 -polttoainetta ja sähköautojen pikalatauspiste. Pikalatauksessa saadaan puolessa tunnissa noin 80 prosenttia sähköauton akkujen varauskapasiteetistä täyteen, mikä nykytekniikalla antaa autolle noin 100 kilometrin toimintasäteen. Kivimaa on järjestyksessään 2. ABC-ketjun sähköautojen pikalatauspisteistä.

ABC Marketin pinta-ala on 375 neliötä, ja sen valikoimissa on yli 5 000 tuotetta. ABC Restaurantissa ja Hesburgerissa on kaikkiaan 200 asiakaspaikkaa. Liikennemyymälän kokonaispinta-ala on 1 555 neliötä.

- Liikennemyymälän ravintolan sisustus on tunnelmallinen ja lämminhenkinen, millä halutaan luoda viihtyvyyttä niin paikallisille asiakkaille kuin tiellä liikkujillekin. ABC Kivimaalla asiakkaat voivat lukea kahvikupin ääressä veloituksetta lukuisia aikakausilehtiä ja kirjoja. Lisäksi asiakkaiden vapaassa käytössä on iPadeja. Liikennemyymälässä on myös kabinetti, jota asiakkaat voivat varata erilaisiin tilaisuuksiin, kertoo Jouni Viljanen.

ABC Kivimaalla työskentelee 25 henkilöä ja päällikkönä toimii Netta Hasunen. ABC Kivimaa sijaitsee osoitteessa Kiitokatu 2, 15210 Lahti.

Lisätietoja: Osuuskauppa Hämeenmaa, ABC-toimialajohtaja Jouni Viljanen, puhelin 0500 845 930