9.12.2016

Osuuskaupan tiedote 09.12.2016

ABC Jalasjärvelle on avattu sähköautojen latauspiste

Puolen tunnin pikalatauksella sata kilometriä ajoa

  • ABC Jalasjärvelle on avattu sähköautojen latauspiste

ABC ja Fortum tuovat yhteistyössä pikalatauspisteitä ABC-asemille. Tarkoituksena on luoda Suomen valtaväylien varrelle pikalatauspisteiden verkosto, joka osaltaan mahdollistaa sähköautoilla liikkumisen. Jalasjärven latauspiste on valtakunnallisesti kahdeskymmenesneljäs ABC:n yhteydessä oleva latauspiste.

ABC Jalasjärvi valikoitui latauspisteen paikaksi keskeisen sijaintinsa vuoksi. Liikennemyymälä osuu monen matkalaisen reitin varrelle.

Latauspiste kannustaa asiakkaita ympäristöystävällisyyteen

ABC Jalasjärvelle on tehty pikalatauspiste ja peruslatauspiste, joissa molemmissa voi ladata kahta autoa yhtä aikaa. Pikalataus palvelee parhaiten sähköautoilijoita valtaväylien varrella, jolloin sähköautolla voidaan tehdä pidempiäkin matkoja. Pikalataus kestää noin 30 minuuttia ja maksimiteho on 50 kW. Tuona aikana saadaan ladattua 80 prosenttia akkujen varauskapasiteetista, joka antaa noin 100 kilometrin toimintasäteen.

– Haluamme kannustaa asiakkaitamme ympäristöystävällisyyteen tarjoamalla monipuolisia vaihtoehtoja.  ABC Jalasjärvi on Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ensimmäinen latauspiste. Toinen sähkölatauspiste tulee tammikuussa Seinäjoelle avattavan uuden pesukadun yhteyteen, toimialajohtaja Juhamatti Aronen kertoo.

– Teemme jatkuvaa työtä ympäristöystävällisyyden eteen. Kolmella Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ABC:llä voi tankata E85-biopolttonestettä, jonka valmistamiseen käytetään biojätettä.  Neljäs E85 piste tulee keväällä 2017, kun Prisma Hyllykallion uusi mittarikenttä avataan Seinäjoella. Lisäksi polttonestevalikoimaan kuuluu Smart Diesel, joka palaa perinteistä dieseliä täydellisemmin, jolloin moottorin lähipäästöt ovat pienempiä, Aronen jatkaa.

Fortum Charge & Drive on edelläkävijä sähköautojen latauspalveluiden tarjoamisessa ja toimii Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Islannissa. Latausverkosto koostuu Pohjoismaissa yli 900 latauspisteestä, Suomessa on yli 80 latauspistettä, joista 30 on pikalatauspisteitä. Latauspisteiden sijainnit löytyvät karttapalvelusta map.chargedrive.com.

Suomessa on tällä hetkellä noin 2300 täyssähköautoa ja ladattavaa hybridiä. Hallituksen tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä Suomessa on yhteensä vähintään 250 000 sähkökäyttöistä autoa.

Lisätietoja:

Toimialajohtaja Juhamatti Aronen
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
puh. 010 764 7100
juhamatti.aronen@sok.fi

Head of Communications Tero Era
Fortum viestintäpuh. 050 541 6337

tero.era@fortum.com

Uutinen koskee toimipaikkoja:
ABC-liikennemyymälät
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun ABC-liikennemyymälät toimipaikkoja: