19.3.2010

Osuuskaupan tiedote 19.03.2010

ABC Huittisissa harjannostajaiset

Satakunnan Osuuskaupan kolmas ABC-liikennemyymälä on valmistumassa aikataulun mukaisesti Huittisiin. Kyseessä on ABC-ketjun 107. liikennemyymälä. ABC Huittisten koko on noin 2000 m2:n, ja siihen tulee noin 280 m2:n ABC-Market ja noin 300 asiakaspaikan ABC Ravintola ja Hesburger.

ABC Huittisissa tullaan huomioimaan paikallisuus tuotevalikoimassa sekä sisustuksessa entistä vuorovaikutteisemmalla tavalla, kertoo toimialajohtaja Pekka Kakko Satakunnan Osuuskaupasta. Tiloja ja toimintoja on suunniteltu myös erityisesti lapsiperheiden viihtymisen lisäämiseksi ABC-liikennemyymälässä.

Liikennemyymäläpäällikkö Greta Mäki kertoo, että ABC Huittisten rekrytointi herätti laajaa kiinnostusta. Noin 400 työnhakijaa lähetti työhakemuksensa, ja hakijoista valittiin 38 vakituista työntekijää ABC Huittisiin. Valtaosa rekrytoiduista on Huittisista tai lähikunnista. Valituille järjestetään perehdytyskoulutus, joka järjestetään Huittisissa maaliskuun loppupuolella alkaen. Lisäksi tullaan vielä palkkaamaan noin 20 kesätyöntekijää.

Huittisten elinkeinojohtaja Eila Törmä toteaa, että Huittisten kaupungille ABC-liikennemyymälän tulo on erittäin tärkeä asia, ja se vahvistaa Huittisten asemaa kaupallisena seutukeskuksena. Sahkon alueella tehdyistä isoista maakaupoista on Satakunnan Osuuskaupan investointi ensimmäinen alueelle toteutuva hanke.

ABC Huittisten pääsuunnittelija on Arktiira Oy ja pääurakoitsijana toimii Astora-Rakennus Oy. Työt rakennustyömaalla alkoivat syyskuun alussa maanrakennustöillä, ja rakennuksen perustustöihin päästiin paalutuksen osalta lokakuun puolivälissä, kertoo Astora-Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Juha Hakanpää. Sateinen syksy sekä aikainen, kylmä ja runsasluminen talvi ovat tuoneet lisähaasteita kohteen eteenpäin viemiselle. Näiden haasteiden voittamisen jälkeen kuljetusalan ja satamatyöntekijöiden lakko toi haasteita lisää. Hyvällä työmoraalilla ja yhteenhiileen puhaltamalla ovat työt kuitenkin edenneet harjannostajaisvaiheeseen suunnitellussa aikataulussa.

Rakennusvaiheessa työmaa on työllistänyt kymmeniä rakennusalan ammattilaisia. ABC Huittinen avaa ovensa toukokuun puolenvälin jälkeen.