15.6.2009

Lehdistötiedote 15.06.2009

ABC-asemilla on turvallista tankata

Tiedote 15.6.2009

ABC-asemilla on turvallista tankata

S-ryhmän ABC-asemilla on tehostettu merkittävästi bensiiniautomaattien valvontaa, koska Suomessa on jälleen paljastunut eri huoltoasemaketjujen seteli-korttiautomaatteihin kohdistuneita maksukorttien kopiointeja.

- ABC-asemilla on turvallista tankata. Valvonnan lisäämisellä takaamme, ettei kopiointitapauksia pääse enää syntymään, ABC-ketjujohtaja Heikki Strandén korostaa.

S-ryhmän poliisilta saamien tietojen mukaan kopiointi on tapahtunut eri huoltoasemaketjujen seteli-korttiautomaateilla toukokuun loppupuolella, eikä uusia tapauksia ole sen jälkeen ilmennyt. Kopiointeja on tapahtunut ABC-ketjussa vain kolmella asemalla.

Etelä-Suomen poliisi tutkii paraikaa kopiointitapausten yksityiskohtia ja tiedottaa tapauksista tutkinnan edetessä.

Vastaavanlaisia kopiointitapauksia on Suomessa ilmennyt ajoittain viimeisen kolmen vuoden aikana. Niistä saatujen kokemusten johdosta S-ryhmässä on tehostettu seteli-korttiautomaattien valvontaa poliisin ja Luottokunnan antamien ohjeiden mukaisesti. Myös aikaisempien kopiointitapausten yhteydessä on toteutettu vastaavia toimenpiteitä.

S-ryhmä tekee jatkuvasti aktiivista yhteistyötä poliisin, Öljy- ja kaasualan keskusliiton, Luottokunnan sekä pankkien kanssa korttikopiointitapausten estämiseksi.

Lisätietoja:
ABC-ketjun osalta lisätietoja antaa ketjunjohtaja Heikki Strandén, puh. 010 76 80800