14.4.2008

Osuuskaupan tiedote 14.04.2008

80 000 asiakasomistajan raja ylittyi Osuuskauppa KPO:ssa

80 000 asiakasomistajan raja ylittyi Osuuskauppa KPO:ssa

Osuuskauppa KPO:n jäsenmäärä ylitti elokuun lopussa 80 000 rajan. KPO:n 80 000:s asiakasomistaja on Johan Söderholm Vaasasta. Rajapyykin rikkoutumisen kunniaksi KPO lahjoitti maanantaina Vaasan ABC:llä Johan Söderholmille ja hänen perheelleen 80 000 sentin lahjashekin.

Johan Söderholmin kolmihenkinen perhe liittyi asiakasomistajaksi huomattuaan, että Prismassa asioinnin lisäksi KPO:n ruokaravintolat Vaasassa tarjoavat hyviä asiakasomistajaetuja.

KPO:n jäsenmäärä on kehittynyt hyvin kuluneen vuoden aikana. Uusia jäseniä on liittynyt vuoden alusta elokuun loppuun mennessä 4486 kappaletta. Liittymistahdin uskotaan jatkuvan vilkkaana ja vuoden loppuun mennessä rikkoutunee 82 000 asiakasomistajan raja. Eniten uusia asiakasomistajia on liittynyt Vaasan talousalueella.

KPO:lla on käytössään palkitseva 5 % bonustaulukko, jolloin täyden Bonuksen saa jo 900 euron kuukausiostoilla. Bonusta eli ostohyvitystä on maksettu heinäkuun loppuun mennessä 8,3 miljoonaa euroa, missä on kasvua edelliseen vuoteen 8 %. Bonusta saa KPO:n kauppapaikoista sekä kaikista S-ryhmän liikkeistä ympäri Suomen.

KPO:n osuusmaksu on erittäin hyvä sijoitus.  KPO on maksanut jo yhdeksänä vuonna peräkkäin 20 % koron osuusmaksulle eli viime vuosina 20 euroa rahaa asiakasomistajiensa S-Tilille. Eli yhdeksän vuotta sitten liittynyt asiakasomistaja on saanut pelkästään osuusmaksun korkoina jo 167 euroa takaisin ja omistaa edelleen 100 euron osuuden.

Viimeisten 5 vuoden aikana KPO on investoinut yli 100 miljoonaa euroa kauppapaikkojen kehittämiseen koko toimialueella. Tämän vuoden mittavin investointi on Pietarsaaren Prisman laajennus, joka valmistuu syyskuussa. Toukokuussa valmistui Vaasan Sokos Hotel Vaakunan huoneremontti ja Övermalaxin S-marketin yhteyteen avattiin ABC-automaatti. Myös Kälviän uuden S-marketin pihatyöt on saatettu kesän aikana loppuun. Lisäksi Korsnäsin uuden Sale-yksikön rakennustyöt on aloitettu elokuussa.

Kauppapaikkainvestointien ohella ensimmäisen vuosipuoliskon merkittävimpiä panostuksia on ollut keskitettyyn S-ryhmän tuoretavarahankintaan siirtyminen, mikä on näkynyt valikoiman monipuolistumisena ja hintakorin edullistumisena kaikissa market-toimipaikoissa.

Tänä syksynä Suomen ensimmäinen kauppapankki, S-Pankki, aloittaa toimintansa. Asiakasomistajille tarjottavat palvelut laajenevat.  S-Etukorttiin on mm. mahdollista liittää Visa-ominaisuus, jolloin kortilla voi maksaa myös S-ryhmän ulkopuolella. Lisäksi Visa-ominaisuudella varustetulla S-Etukortilla voi nostaa käteistä Otto-automaateista. Myös helppokäyttöinen verkkopankki aukeaa S-Pankin aloitettua toimintansa.

Lisätietoja:    

toimitusjohtaja Arttu Laine (06) 8278 201

asiakkuuspäällikkö Kaisa Lukkarinen (06) 8278 223