10.12.2007

Osuuskaupan tiedote 10.12.2007

5.12.2007 TOK avaa uuden S-market Majakkarannan

TOK avaa uuden S-market Majakkarannan

Turun Osuuskauppa (TOK) avaa keskiviikkona 5.12. uuden S-marketin Turkuun Majakkarannan kaupunginosaan, osoitteeseen Kölikatu 2, 20810 Turku . S-market Majakkaranta on jo viides TOK:n tänä vuonna avaama market Turun kaupungin alueella. Turun Osuuskauppa on rakentanut vauhdilla verkostoaan kuntoon Turussa. Aiemmin tänä vuonna on avattu S-market Pansiossa ja Koivulassa sekä Sale-lähimyymälät Petreliuksessa ja Martissa Laivurinkadulla. Kaikki lähialueen asiakasomistajat on kutsuttu ennakkoon tutustumaan uuteen S-markettiin tiistai-iltana 4.12.

– Turun Osuuskauppa on asiakasomistajiensa omistama varsinaissuomalainen palveluyritys. Uuden S-market Majakkarannan vaikutusalueella asuu kaikkiaan yli 5 000 TOK:n asiakasomistajataloutta eli lähes 60 % kaikista alueen talouksista. S-marketin sijainti Hirvensalon Puistotien välittömässä läheisyydessä merkitsee myös sitä, että Hirvensalon ja Kakskerran suunnassa asuvien asiakkaiden on helppo pysähtyä asioimaan myymälässä. Aiemmin Turun Osuuskaupalla ei ole ollut market-kaupan palveluja näillä alueilla. Asukkaiden ja ennen kaikkea asiakasomistajien toiveena on ollut saada Turun Osuuskaupan päivittäistavarakauppoja alueelle. Viime viikolla avattu Sale Laivurinkatu ja nyt avattava S-market Majakkaranta täydentävät toistensa palveluita ja tarjoavat asiakasomistajille hyvät mahdollisuudet keskittää päivittäistavaraostonsa Turun Osuuskaupan market-kaupan palveluihin, kertoo TOK:n toimitusjohtaja Harri Koponen.

Myymäläkiinteistö saneerattiin täydellisesti

Myymäläkiinteistö siirtyi Turun Osuuskaupalle Suomen Spar Oyj:ltä 1.9.2007.   Rakennuksen täydellinen saneeraus aloitettiin välittömästi. Myymälä sai lisää myyntialaa kaikkiaan 700 m2, kun myymälän varastotilat järjesteltiin uudelleen. Uuden S-market Majakkarannan myymälärakennuksen pinta-ala on 2 656 m2, josta myyntialaa on lähes 1 800 m2. Saneerauksen yhteydessä rakennettiin myös kokonaan uusi sisäänkäynti. Myös lähes 100 asiakaspaikkaa lämpimässä paikoitushallissa on otettu tehokkaaseen asiakaskäyttöön. Kaikki myymälän kalusteet ja laitteet on uusittu ja kassapisteiden määrää on lisätty. Hanke on työllistänyt rakennusaikana yli 20 henkeä.

Valikoimissa yli 12 000 tuotetta

– S-market Majakkaranta on täyden palvelun ruokakauppa, jonka valikoimista löytyy yli 12 000 tuotetta. Uudessa S-marketissa on laaja, yli 10 metriä pitkä palvelulinja, joka tarjoaa kala-, äyriäis- ja lihatuotteet sekä arkeen että juhlaan. Palvelulinjaston ohessa on myös lämpötiski, josta löytyy valmiita lounasannoksia ja grillituotteita, kertoo toimialajohtaja Mika Marttila.
S-market Majakkaranta palvelee maanantaista perjantaihin klo 7-21 ja lauantaisin klo 7-18 sekä
sunnuntaiaukioloaikoina klo 12-21.

Kilpailu alueen päivittäistavaramarkkinoista kiristyy uuden S-marketin myötä. Kilpailun kiristyminen tulee varmistamaan asiakkaille edullisen hintatason ja hyvän palvelun. S-market Majakkarannan tavoitteena on myydä ensimmäisenä täytenä toimintavuotenaan noin 8,5 miljoonaa euroa. Turun Osuuskaupan S-market-ketjun kehitys on ollut hyvää, sillä ketjun myynti on kasvanut tammi-lokakuussa 22 % edelliseen vuoteen verrattuna.

Työntekijät siirtyivät TOK:lle ns. vanhoina työntekijöinä

– Entisen Supersparin koko henkilökunta siirtyi TOK:n palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä. Osa entisistä sparilaisista jatkaa uudessa S-marketissa ja osa on siirtynyt työskentelemään muissa TOK:n marketeissa, mikäli toinen yksikkö on sopinut työntekijälle esim. sijaintinsa puolesta paremmin. Muutostöiden ajan henkilökunta on ollut harjoittelemassa muissa TOK:n marketeissa. Kahden kuukauden aikana on myös toteutettu uuden henkilökunnan osalta mittava valmennus, jossa on tutustuttu S-ryhmän toimintatapoihin, kertoo TOK:n toimialajohtaja Mika Marttila. Market-päällikkönä toimii Mikko Rauhanen. Hän siirtyy uuteen tehtäväänsä S-market Halisten vastaavista tehtävistä.

TOK on yli 99 000 varsinaissuomalaisen perheen omistama yritys

Turun Osuuskauppa toimii 36 kunnan alueella Varsinais-Suomessa. Sen tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajatalouksille. Turun Osuuskauppa toimii market-, liikennemyymälä-, majoitus- ja ravitsemis- sekä tavaratalokaupassa työllistäen 2 000 henkilöä.
TOK on laajentanut alkuvuoden aikana merkittävästi palveluverkostoaan. Kaikkiaan tämän vuoden loppuun mennessä on avattu 10 uutta toimipaikkaa. Lisäksi tavaratalon Sokos Wiklundin mittava saneeraus aloitettiin tämän kevään aikana. Ensi vuoden lopulla valmistuvan uudistuksen myötä Sokos Wiklundin myyntiala kaksinkertaistuu. Saneerauksen jälkeen Sokos Wiklund on heti Sokos Helsingin jälkeen Suomen toiseksi suurin Sokos-tavaratalo.
Raisiossa Kauppakeskus Myllyssä sijaitseva Sokos Mylly on avattu joulukauppaan täysin uudistettuna. Sokos Mylly on saanut uutta myyntitilaa 1 500 neliötä eli uudistuksen jälkeen Sokos Mylly on 4 000 neliön suuruinen pukeutumisen, kauneuden ja kodin maailma.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Harri Koponen, puh. 050 388 4030
toimialajohtaja Mika Marttila, puh. 050 388 4014