27.3.2008

Lehdistötiedote 27.03.2008

4.3.2008 Kuluttajilla vahva luottamus S-ryhmän ketjuihin

Tiedote 4.3.2008 klo 16.00

Kuluttajilla vahva luottamus S-ryhmän ketjuihin        

S-ryhmän ketjut voittivat kolme sarjaa Reader's Digestin (Suomessa Valitut Palat) teettämässä Luotetuin Merkki -tutkimuksessa. S-ryhmä äänestettiin Suomen luotetuimmaksi päivittäistavaraketjuksi, Sokos Hotels Suomen luotetuimmaksi hotelliketjuksi ja ABC Suomen luotetuimmaksi huoltoasemaketjuksi.

Luotetuimpana päivittäistavaraketjuna S-ryhmä sai peräti 58 % maininnoista. S-market oli luotetuin yksittäisistä kauppaketjuista saaden 18 % maininnoista. S-ryhmän päivittäistavarakauppaan kuului Suomessa vuoden vaihteessa 412 S-marketia, 51 Prismaa, 222 Salea ja 79 pääkaupunkiseudulla toimivaa Alepaa. S-ryhmän kasvatti päivittäistavarakaupan markkinajohtajuuttaan vuoden 2007 aikana ja saavutti 41,0 %:n osuuden Suomen päivittäistavaramarkkinoista.

Sokos Hotels -ketju sai luotetuinta hotelliketjua valittaessa 52 % maininnoista. Sokos Hotels on Suomen kattavin hotelliketju 28 paikkakunnalla sijaitsevalla 41 hotellillaan. Sekä työ- että vapaa-ajanmatkustajia majoittava ketju on toiminut noin 40 vuoden ajan. Sokos Hotellit tarjoavat monipuoliset majoitus- ja kokouspalvelut, vapaa-ajan paketit sekä laajan valikoiman ravintolapalveluita saman katon alla. Sokos Hotellit avaavat tänä vuonna kaksi uutta hotellia pääkaupunkiseudulla ja syksyllä uuden hotellin Leville. Ketju laajentuu vahvasti myös ulkomailla: Tallinnan Sokos Hotel Virun lisäksi tänä vuonna avataan uusia hotelleja Pietariin.

ABC:n 27 %:n äänisaalis omassa sarjassaan oli loistava loppuvuonna vasta kymmenen vuotta täyttävälle ketjulle. ABC on uudistanut huoltoasemarkkinat liikennemyymäläkonseptillaan, jossa saman katon alta löytyy laaja palveluvalikoima. Yhä kattavampi on myös ABC-verkosto: lähes 90 liikennemyymälän ja noin 240 ABC-automaatin rinnalle on tullut uusi, nopea ABC Deli, jonka verkosto kasvaa kevään aikana kymmeneen. Kaikkia ABC-verkoston yksiköitä nousee tulevina vuosina vielä reilusti lisää ympäri Suomea.

Luotetuin merkki -valinta oikeuttaa ketjuja käyttämään Luotetuin Merkki -logoa promootio- ja mainosmateriaaleissaan vuoden 2008 aikana.

Kahdeksatta kertaa toteutettu tutkimus on yksi suurimmista Euroopan mittakaavassa tehtävistä kuluttajatutkimuksista. Mukana oli 16 Euroopan maata ja vastaajia oli noin 24 000. Suomessa kyselyyn vastasi lähes 1 400 Valitut Palat -lehden tilaajaa. Reader's Digest on Euroopan suurilevikkisin aikakauslehti (levikki lähes 4 miljoonaa), mikä mahdollistaa edustavan otoksen valitsemisen iän ja sukupuolen mukaan kussakin maassa.

Tutkimus selvitti avoimella kysymyksellä, mitkä ovat kyselyyn vastanneiden mielestä luotetuimmat tuotemerkit 37 eri tuoteryhmässä. Tutkimukseen vastanneet ovat ensiksi kertoneet omasta mielestään luotetuimman tuotemerkin, jonka jälkeen he arvioivat sen neljää eri ominaisuutta asteikolla 1-5. Ominaisuudet ovat: laatu, hintansa arvoinen, vahva tuotekuva ja kuluttajien tarpeiden ymmärtäminen.

Lisätietoja S-ryhmästä antavat:

Päivittäistavarakaupan johtaja Jukka Ojapelto, SOK Marketketjuohjaus, puh. 010 76 80610, jukka.ojapelto@sok.fi
Ketjuohjauksen johtaja Sari Palokangas, Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, puh. 010 76 82845, sari.palokangas@sok.fi
Ketjuohjauksen johtaja Heikki Strandén, ABC-ketjuohjaus, puh. 010 76 80800, heikki.stranden@sok.fi

Lisätietoja tutkimuksesta ja sen tuloksista antaa tutkimussuunnittelija Tiina Suomela, (09) 503 4655, tiina.suomela@valitutpalat.fi