19.6.2008

Osuuskaupan tiedote 19.06.2008

31.5.2008 S-ryhmä on vetänyt myynnistä väärin merkittyjä lihaeriä

 Lehdistötiedote                                                                Julkaisuvapaa 31.5.2008 klo 15

S-ryhmä on vetänyt myynnistä väärin merkittyjä lihaeriä

S-ryhmä on yhdessä tavarantoimittajan kanssa vetänyt pois myymälöistään turkulaisen STC-Meatin lihaeriä, koska lihapakkausten alkuperämaamerkinnät eivät ole täysin vastanneet asetuksia. Virheet tulivat ilmi myymälän omavalvonnassa.

Myynnistä poistetut lihat ovat ulkomaista rasvareunaista naudan ulkofilettä ja sisäpaistipalaa. Niiden paketeista on löydetty kahdenlaisia keskenään ristiriitaisia alkuperämaamerkintöjä. Suomenkielisessä etiketissä alkuperämaaksi on mainittu Tanska, mutta ulkomaisessa etiketissä alkuperämaaksi oli ilmoitettu myös esimerkiksi Saksa tai Hollanti.

Poisvedetyt lihaerät eivät ole millään lailla terveydelle vaarallisia. Lihaerän toimittaneen yrityksen kanssa on kuitenkin sovittu, että se toimittaa virheestä ja takaisinvedosta ilmoituksen sunnuntain Helsingin Sanomiin.

Ristiriitaisesti merkittyjä lihaeriä on myyty Prismoissa ja S-marketeissa. Sisäpaistipalaa on myyty vain pääkaupunkiseudulla HOK-Elannon S-marketeissa. Alepa- ja Sale-myymälöissä tai ABC-marketeissa lihaa ei ole ollut myynnissä.

Lisätietoja:
Päivittäistavarakaupan johtaja Jukka Ojapelto, SOK Marketketjuohjaus, p. 010 76 80610