29.11.2007

Lehdistötiedote 29.11.2007

29.11.2007 SOK hakee paikkaa uudelle logistiikkakeskukselle Etelä-Suomesta

 

Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK

LEHDISTÖTIEDOTE                                                    Tiedotusvälineille 29.11.2007 klo 12.00

SOK hakee paikkaa uudelle logistiikkakeskukselle Etelä-Suomesta

Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK) ja sen hankinta- ja logistiikkatoimintaan keskittynyt tytäryhtiö Inex Partners Oy hakee paikkaa uudelle käyttötavaroiden logistiikkakeskukselle Etelä-Suomen alueelta. SOK päättää sijainnista alkuvuoden 2008 aikana.  Kuntien kanssa neuvotellaan edelleen useista eri sijaintivaihtoehdoista, jotka ovat karsiutuneet lähes 40 tarjolla olleesta tontista.

Yhteensä yli 100 000 neliömetrin rakennuskokonaisuus vaatii noin 30–50 hehtaarin tontin, jonka on oltava logistisesti toimiva. Sijainnin on täytettävä myös monia muita vaatimuksia, jotka vaihtelevat tontin ominaisuuksista aina henkilökunnan saatavuuteen.
– Lisäksi mittavan tavaraliikenteen vuoksi liikenneyhteyksien on toimittava niin hyvin, että vaihtoehdot karsiutuvat käytännössä pääkaupunkiseutua lähellä olevien valtaväylien varsille. Sijaintia puoltaa myös se, että suurin osa tavaraliikenteestä ohjautuu keskuksen kautta pääkaupunkiseudulle, SOK:n kiinteistöjohtaja Janne Rytkönen kertoo.

Tällä hetkellä SOK käy neuvotteluja tontteja tarjonneiden kuntien kanssa ja karsii vaihtoehtoja omien vaatimustensa pohjalta. Päätös sijainnista tehdään alkuvuodesta 2008, ja investointipäätös syksyllä 2008. Päätöksistä tiedotetaan medialle ja ko. kunnalle välittömästi. Sijaintipäätöksen jälkeen alkaa keskuksen suunnittelu- ja rakentamisprojekti. Tavoiteaikataulun mukaisesti logistiikkakeskus saadaan käyttöön vuonna 2012.

Hankkeeseen ryhdyttiin, koska Inex Partnersin nykyinen käyttötavaroiden logistiikkakeskus Vantaan Hakkilassa on käymässä S-ryhmän kasvun ja tavaravalikoiman monipuolistumisen myötä ahtaaksi. Kiinteistö ei ole tulevien vaatimusten mukainen myöskään logistisesti eikä toiminnallisesti.

Lisätietoja:
Kiinteistöjohtaja Janne Rytkönen, SOK:n Kiinteistötoiminnot, puh. 010 76 82142, janne.rytkonen@sok.fi
Toimitusjohtaja Jorma Vehviläinen, Inex Partners Oy, puh. 0204 41 3042, jorma.vehvilainen@inex.fi