26.3.2009

Lehdistötiedote 26.03.2009

26.03.2009 Sokos Hotel Tammerin uudistaminen etenee aikataulussaan

Uudistettu hotelli ja uusi kaupunkiravintola avataan keväällä.

Sokos Hotel Tammerin mittava uudistustyö on loppusuoralla. Sisustuksesta vastaavan sisustusarkkitehti Pirkko-Liisa Topeliuksen mukaan uudistuksessa on haluttu säilyttää 1920-luvulla rakennetun Grand Hotel Tammerin mannermainen tyylikkyys, mutta herättää se uuteen kukoistukseen iloisena ja eloisana. Eloisaa tunnelmaa luo raikas ja vaaleampi väritys ja ennen kaikkea uusi rento kaupunkiravintola hotellin yhteydessä.

MTV3:n T.i.l.a -sisustusohjelmastakin tuttu sisustusarkkitehti Pirkko-Liisa Topelius on uudistanut arvokiinteistöä hellävaraisesti ja perinteitä kunnioittaen. Topeliuksen suunnitelman lähtökohtana on ollut vaalia "strömmeriläistä" arkkitehtuuria, kuitenkin ripaus pehmeämmin. Värimaailmaa hallitsee vaalean sininen yhdistettynä silkin, sametin ja kullanhohdon pehmeyteen.

"Minua on jo kauan kiehtonut tämä rakennus. Olin vuosia ennen projektia tutkinut kirjaa Hotelli Tammerista, ilmeisesti ikään kuin mielessäni ajatellut sisustusratkaisuja, siksi suunnittelutyö tuntui yllättävän helpolta", Topelius kuvailee.

Topeliuksella on kokemusta usean rakennusperinnöltään merkittävän hotellin uudistuksesta. Hän on myös uudistanut Tampereen toisen kuuluisan maamerkin Sokos Hotel Ilveksen. Lisäksi Topeliuksen kädenjälki näkyy muun muassa Sokos Hotel Tornissa Helsingissä, Sokos Hotel Puijonsarvessa Kuopiossa ja Sokos Hotel Aleksanterissa Helsingissä.

Kunnostustyön yhtenä lähestymistapana on ollut ekologinen ajattelu ja näin ollen mahdollisimman paljon vanhaa on säilytetty. Kaikki käyttökelpoiset huonekalut on kunnostettu ja muun muassa hotellin sisäovet ovat jatkossakin aitoja 1920-luvun peiliovia. Sokos Hotel Tammer on Museoviraston suojelema kohde, joten esimerkiksi kaunis juhlasali pysyy täysin ennallaan, mutta saa uuden ja raikkaamman yleisilmeen.

Ravintola kuin seitsemän huonetta ja keittiö

Sokos Hotel Tammer on aina ollut tamperelaisille rakas juhlatalo ja uudistuksen myötä hotellin yhteyteen tulee myös viihtyisä pistäytymis- ja herkuttelupaikka. Aulan läheisyyteen avataan uusi rennonoloinen ravintola, jossa hotelliasukkaiden lisäksi kaupunkilaiset voivat viettää vapaa-aikaansa ja pistäytyä ohimennen kuin avaraan olohuoneeseen. Ravintola tulee olemaan auki 24 tuntia vuorokaudessa.

"Olen ravintolaa suunnitellessani ajatellut seitsemää huonetta ja keittiötä. Ravintolan sisustus henkii erilaisia tunnelmia takkoineen ja kirjahyllyineen, Topelius luonnehtii uutta ravintolaa.

Keittiömestari Petri Kerkkäsen suunnittelema menu tarjoaa modernilla tavalla perinteistäkin purtavaa. Ruokalistalla on tarjolla muun muassa tuoreita sinisimpukoita tiistaista sunnuntaihin. Tammerin kesäterassi on yksi kesän hehkeimmistä seurustelupaikoista ja siellä voi herkutella vaikkapa Tammerin kuuluisia lihapullia mannermaisen tyylikkäässä miljöössä.

"Kunnostustyö on sujunut suunnitelmien mukaan ja olemme edenneet sovitun aikataulun mukaisesti. Hotellihuoneet ovat käytössä jälleen 24. toukokuuta. Uudistustyön keskeltä on kuoriutumassa alkuperäisen Grand Hotel Tammerin loistokkuus nykypäivän vaatimuksiin sovitettuna, Sokotel Oy:n Tampereen hotelleista vastaava johtaja Irmeli Puolanne selvittää.

S-ryhmä investoi hotellin täydelliseen uudistamiseen kuusi miljoonaa euroa. "Tampereen seudun hotellitarjonnan kehittäminen on meille tärkeää. Vireä kulttuurielämä ja lukuisat loma- ja harrastusmahdollisuudet tuovat Tampereelle väkeä kautta maan. Hotellitarjonnan moninaisuus tarjoaa sopivia ratkaisuja kaikille kävijöille erilaisiin matkustustarpeisiin", Puolanne sanoo.

Lisätietoja:

Irmeli Puolanne, Hotellinjohtaja, Sokos Hotel Ilves, Tammer, Villa
puh 0400 859 278 irmeli.puolanne@sok.fi
www.sokoshotels.fi