3.10.2007

Osuuskaupan tiedote 03.10.2007

24.4.2007 TOK avaa uuden S-marketin Naantaliin

julkaisuvapaa 24.4.2007

TOK AVAA UUDEN S-MARKETIN NAANTALIIN

Turun Osuuskaupan (TOK) S-market Naantalin rakennustyöt ovat valmistuneet. Uusi myyntialaltaan lähes kaksinkertainen S-market Naantali avaa ovensa keskiviikkona 25.4.2007 klo 10, osoitteessa Tuulensuunkatu 12. Uutta S-markettia ovat avaamassa Naantalin kaupunginjohtaja Timo Kvist sekä TOK:n toimitusjohtaja Harri Koponen. Kaikki Naantalin, Merimaskun ja Rymättylän asiakasomistajat on kutsuttu ennakkoon tutustumaan uuteen S-markettiin tiistai-iltana 24.4.

Turun Osuuskauppa on asiakasomistajiensa omistama varsinaissuomalainen palveluyritys. Naantalin kaupungin alueella asuu kaikkiaan yli 3 500 TOK:n asiakasomistajataloutta eli kaikkiaan 53 % kaikista kaupungin talouksista. S-marketin sijainti Rymättyläntien välittömässä läheisyydessä merkitsee myös sitä, että merimaskulaisten ja rymättyläläisten asiakkaiden on helppo pysähtyä asioimaan myymälässä.

Myyntipinta-ala ja päivittäistavaravalikoima kasvavat lähes kaksinkertaiseksi

– Turun Osuuskauppa aloitti uuden liikepaikan etsinnän S-marketille jo 2000-luvun alussa. Päivittäistavaravalikoimien kasvaessa entisen Tullikadun S-marketin tilat kävivät ahtaiksi. Asiakkaamme kokivat katutason paikoitustilojen puutteen ongelmallisena. Uudessa liikepaikassa pystymme laajentamaan päivittäistavaravalikoimaa merkittävästi. Uuden marketin leveät käytävät ja selkeä pohjaratkaisu helpottavat merkittävästi asiakkaiden asiointia. Kiinteistön sijainti keskeisellä paikalla ja hyvät liikennöintiyhteydet sekä uusi 166 paikkaa käsittävä katutason paikoitusalue mahdollistavat helpon ja nopean asioinnin, kertoo TOK:n toimitusjohtaja Harri Koponen

Uuden S-market Naantalin myymälärakennuksen pinta-ala on 2 915 m2, josta myyntialaa on 1845 m2. Uuden S-marketin myötä myyntialaa kasvaa siis yli kaksinkertaiseksi entiseen Smarkettiin verrattuna. Myös valikoimat kasvavat entisestä 8 000 päivittäistavaratuotteesta jopa 14 000 tuotteeseen. – Valikoimissa painottuvat erityisesti tuoretavarat. Uudessa S-marketissa on myös palvelutiski, joka tarjoaa laajan liha- ja kalafileevalikoiman sekä arkeen että juhlaan. Palvelutiskistä löytyvät myös leikkeleet ja grillin lämpötiski tarjoaa valmiit herkut suoraan pöytään jopa valmiina annoksina, kertoo toimialajohtaja Mika Marttila

S-market Naantali palvelee maanantaista perjantaihin klo 7-21 ja lauantaisin klo 7-18. S-market Naantali työllistää jatkossa noin 20 työntekijää. Market-päällikkönä toimii Tuula Lehmusto. Hän on aiemmin toiminut myös entisen Tullikadun S-marketin päällikkönä.

S-market Naantalin yhteyteen uusia palveluita

Uuden S-market Naantalin yhteydessä aloittaa toimintansa myös nykyaikainen, pinta-alaltaan yli 300 m2 suuruinen Alkon myymälä, joka siirtyy uusiin tiloihin osoitteessa Tuulensuunkatu 8 sijainneesta myymälästä.

Uuden marketin avauksen yhteydessä toimintansa aloittaa myös uusi TOK:n 16. ABCpolttonesteautomaatti.

Kilpailu Naantalin päivittäistavaramarkkinoista kiristyy uuden S-marketin myötä. Kilpailun kiristyminen tulee varmistamaan asiakkaille edullisen hintatason ja hyvän palvelun. S-market Naantalin tavoitteena on myydä ensimmäisenä täytenä toimintavuotenaan noin 8,5 miljoonaa euroa. Turun Osuuskaupan S-market-ketjun kehitys on ollut hyvää, sillä ketjun myynti on kasvanut tammi-maaliskuussa yli 24 % edelliseen vuoteen verrattuna.

TOK on yli 94 000 varsinaissuomalaisen perheen omistama yritys

Turun Osuuskauppa toimii 35 kunnan alueella Varsinais-Suomessa. Sen tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajatalouksille. Turun Osuuskauppa toimii market-, liikennemyymälä-, majoitus- ja ravitsemis- sekä tavaratalokaupassa työllistäen 2 000 henkilöä.

TOK avaa tämän kevään ja alkukesän aikana kaikkiaan viisi uutta päivittäistavarakauppaa. S-market Naantalin ohella muita avauksia ovat Sale Nauvo 24.4., Sale Tennby Paraisilla 30.4., S-market Pansio Turussa 4.5. sekä S-market Koivula Turussa 8.6. Myös tavaratalon Sokos Wiklundin mittava saneeraus aloitetaan tämän kevään aikana. Lisäksi Sokos Myllyn laajennustyöt käynnistyvät tulevana syksynä Kauppakeskus Myllyssä.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Harri Koponen, puh. 050 388 4030
toimialajohtaja Mika Marttila, puh. 050 388 4014