3.10.2007

Osuuskaupan tiedote 03.10.2007

23.4.2007 Turun Osuuskauppa avaa uuden Sale-lähimyymälän Nauvoon

LEHDISTÖTIEDOTE

Julkaisuvapaa 23.4.2007

TURUN OSUUSKAUPPA AVAA UUDEN SALE-LÄHIMYYMÄLÄN NAUVOON

Turun Osuuskauppa (TOK) avaa tiistaina 24. huhtikuuta 17. Sale-lähimyymälänsä. Uusi Sale sijaitsee Nauvon kunnan keskustassa, osoitteessa Kesätori 2. Uutta Sale Nauvoa ovat avaamassa kunnanjohtaja Bo Lindholm sekä TOK:n toimitusjohtaja Harri Koponen.

Nauvo on ympäröivän saariston suurin palvelukeskus, josta aiemmin on puuttunut TOK:n päivittäistavarakauppa. Uusi Sale tuo TOK:n palvelut lähelle nauvolaisia asiakasomistajia ja kuluttajia sekä kesäasukkaita unohtamatta tuhansia Nauvossa vuosittain vierailevia matkailijoita.

Nauvon kunnan 642 taloudesta 46 % on Turun Osuuskaupan asiakasomistajia. Sale Nauvo palvelee myös Korppoon ja Houtskärin kunnan asukkaita sekä alueen kesäasukkaita. TOK:lla on jo usean vuoden ajalta kokemusta kesäasukkaiden palvelemisesta niin Kustavista, Taivassalosta, Rymättylästä, Paraisilta kuin Sauvostakin.

– Maakunnallisena yrityksenä TOK kantaa vastuuta myös pienemmissä kunnissa asuvien asiakasomistajien sekä kesäasukkaiden palvelemisesta. Tämä myymäläinvestointi Nauvoon toteuttaa erinomaisesti TOK:n tavoitetta parantaa palveluverkostoaan Turun saaristossa, kertoo TOK:n toimitusjohtaja Harri Koponen.

Uusia palveluita kuntaan

Aiemmin Spar-myymälänä toiminut myymäläkiinteistö saneerattiin täydellisesti. Myös myymälän kaikki kalusteet ja laitteet uusittiin. Saneerauksen ja laajennuksen myötä Sale Nauvon tiloissa aloittaa myös nykyaikainen, pinta-alaltaan noin 120 m2 kokoinen Alkon myymälä. Saneerauksen jälkeen kiinteistön kokonaispinta-ala on 770 m2. Hanke on työllistänyt rakennusaikana noin 10 henkeä.

Valikoimissa lähes 3 500 tuotetta pysyvästi edulliseen hintaan

– Sale Nauvo tuo kuntaan päivittäistavarakaupan, jonka kattavista valikoimista löytyy lähes 3500 tuotetta pysyvästi edulliseen hintaan. Myös kesäasukkaiden tarpeet on huomioitu ottamalla valikoimiin mm. grillihiiliä ja kalastustarvikkeita. Kiinteistön sijainti keskeisellä paikalla tekee asioinnista helppoa ja nopeaa. Uuden Sale Nauvon tavoitteena on vähentää kuntalaisten ja kesäasukkaiden tarvetta asioida oman kunnan ulkopuolella, kiteyttää TOK:n toimialajohtaja Mika Marttila. Myymälän koko mahdollistaa palvelun myös sunnuntaisin. Sale Nauvo palvelee asiakkaitaan kaikkina viikonpäivinä. Myymälä on avoinna arkisin 7-21, lauantaisin 7-18 sekä sunnuntaisin 12-21.

Sale Nauvo työllistää salepäällikkö Thomas Fonseliuksen lisäksi 5 vakituista työntekijää sekä noin 10 kesätyöntekijää. Salepäällikkö Fonselius siirtyy uuteen tehtäväänsä Prisma Itäharjun päivittäistavaraosaston tuoteryhmävastaavan tehtävistä. Sale Nauvon odotetaan myyvän ensimmäisenä täytenä toimintavuotenaan noin 3,5 miljoonaa euroa. Turun Osuuskaupan Sale-ketjun myynnin kehitys on ollut koko alkuvuoden erittäin hyvä. Myynti on kasvanut tammi-maaliskuussa lähes 27 % edelliseen vuoteen verrattuna.

TOK on yli 94 000 varsinaissuomalaisen perheen omistama yritys

Turun Osuuskauppa toimii 35 kunnan alueella Varsinais-Suomessa. Sen tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajatalouksille. Turun Osuuskauppa toimii market-, liikennemyymälä-, majoitus- ja ravitsemis- sekä tavaratalokaupassa työllistäen 2 000 henkilöä. Sale Nauvon avaus aloittaa tämän kevään ja alkukesän TOK:n uusien markettien avaussarjan. Muita avauksia ovat uusi S-market Naantali 25.4., Sale Tennby Paraisilla 30.4., S-market Pansio Turussa 4.5. sekä S-market Koivula Turussa 8.6. Myös tavaratalon Sokos Wiklundin mittava saneeraus aloitetaan tämän kevään aikana. Lisäksi Sokos Myllyn laajennustyöt käynnistyivät tulevana syksynä Kauppakeskus Myllyssä.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Harri Koponen, puh. 050 388 4030
toimialajohtaja Mika Marttila, puh. 050 388 4014