24.9.2007

Lehdistötiedote 24.09.2007

23.04.2007 Sokos Hotel Aleksanterin rakennustyöt alkoivat Helsingin Albertinkadulla

Julkaistavaksi 23.4.2007 klo 13.30

– Tämän päivän hotellimarkkinat ovat hyvin pirstaloituneet. Kysyntää on erityyppisille vaihtoehdoille tutusta laadukkaasta ketjuhotellista pieneen ja yksilöllisempään hotelliin. Tuleva uusi hotellimme on sisustettu pieteetillä rakennuksen henkeen, unohtamatta asiakkaan viihtymistä varatoimitusjohtaja Tapio Satta Sokotel Oy:stä kuvailee.

Hotellin 1. kerrokseen tulee vastaanottotilojen lisäksi viihtyisä maalaisranskalainen Fransmanni -ketjuun kuuluva ruokaravintola, jonka suunnittelussa on myös huomioitu ravintolan sijainti vanhassa kiinteistössä. Hotelliin tulee myös saunatiloja, kuntoiluhuone sekä pieni neuvottelutila ja business-center.

Hotelli muodostuu kahdesta eri-ikäisestä rakennuksesta. Uusrenessanssityylinen vanhempi osa on valmistunut vuonna 1888 asuinrakennukseksi. Rakennuksessa on osittain maan alla olevan kivijalkakerroksen lisäksi neljä kerrosta. Uudempi rakennus edustaa 1920-luvun toimistotaloarkkitehtuuria. Siinä on viisi maanpäällistä kerrosta ja kellarikerros.

Kuntien eläkevakuutus osti kiinteistön ja toimi siinä vuoteen 2005, jolloin siirryimme uusiin toimitiloihin Unioninkadulle. Kiinteistön uutta käyttöä suunniteltaessa päädyttiin sen muuttamiseen hotelliksi, johon tarkoitukseen se sopii hyvin, Kuntien eläkevakuutuksen kiinteistöjohtaja Erkki Markkola kertoo.

Sokos Hotel Aleksanterin sisustussuunnittelusta vastaa sisustusarkkitehti Pirkko-Liisa Topelius. Topelius on suunnitellut aiemmin S-ryhmälle Sokos Hotel Tornin majoitustilojen uudistuksen vuonna 2005 sekä Sokos Hotel Ilveksen majoitustilat vuonna 2006. Hotellin sisustus pohjaa vahvasti uusrenesanssin ja klassismin tyylisuuntiin. Parhaiten tyylierot näkyvät itse rakennusten osissa ja värityksissä, joita on korostettu rakennustyylien mukaisesti.

– Värit ja valaistus sekä tyylin tuntu materiaaleissa ovat aikakausien mukaisia, samoin käytävämatot. Kylpyhuoneissa tyyli rakentuu aikakauden mukaiselle laattavalinnalle, värit on samoin valittu rakennuksen mukaan: klassisella puolella lattialaatoitus on siniharmaa, uusrenessanssipuolella terrakotan värinen. Myös metallivärit on valittu tyylisuuntien erityispiirteiden mukaan - klassisella puolella on harmaa metalliväri (kromi) ja uusrenessanssipuolella keltainen (messinki), Pirkko-Liisa Topelius paljastaa.

Myös muita uudishankkeita pääkaupunkiseudulla

Albertinkadulle on valmistumassa myös toinen Sokos Hotels -ketjuun kuuluva hotelli Uudenmaankadun ja Albertinkadun kulmaan. Sokos Hotel Albert valmistuu elokuussa 2007 ja siihen tulee 95 huonetta ja italialainen ruokaravintola baareineen. Hotellin tavoitteena on olla rento, pelkistetty, nuorekas, yksilöllinen ja ajanmukainen.

Vantaalle Aviapoliksen alueelle rakennetaan viihdekeskus Flamingon yhteyteen uutta Sokos Hotellia. Hotelliin tulee 309 huonetta, kokoustilat 400 hengelle, 300 hengen tilausravintola ja aulabaari. Hotelli on suunniteltu sekä vapaa-ajan että työmatkustuksen tarpeisiin.

Viihdekeskus Flamingon matkailullisesti merkittävä osa on mittava ja korkealaatuinen vesipuisto-, spa- ja wellness-kokonaisuus. Noin 10 000m2:n tiloihin on koko perhettä ajatellen suunniteltu vesipuisto sekä aikuiseen makuun sopiva, erilaisia hyvän olon palveluja tarjoava spa- ja wellness-osasto. Niitä täydentävät kansainvälisten turnausten vaatimukset täyttävä 20-ratainen keilahalli sekä monipuolinen ja viihtyisä fitness-center. Arvioitu valmistumisajankohta on marraskuu 2008.

– Olemme lähdössä mukaan myös Vantaan kulttuurikaupunkihankkeeseen. Heurekan naapuriksi on suunnitteilla mittava koulutus-, kulttuuri- ja vapaa-aikakeskus, jonka yhteyteen suunnitellaan 130 huoneen Sokos Hotellia ravintolatiloineen, Tapio Satta paljastaa.

Hotellibisnes elää parhaillaan nousukautta ja uusia kohteita on runsaasti tarjolla.

– Osa uusista kohteita etenee varmasti vakavampaankin harkintaan. Tässä tilanteessa on kuitenkin erityisen tärkeää, että brändikohtaisista liikepaikkakriteereistä pidetään kiinni ja kannattavuusedellytykset varmistetaan kaikilta osin, Tapio Satta painottaa.

Lisätietoja:

Kiinteistöjohtaja Erkki Markkola, Kuntien eläkevakuutus p. 0400 409 394
Varatoimitusjohtaja Tapio Satta, Sokotel Oy, p. 0500 438 544
Hotelliryhmän johtaja Kati Kupiainen, Sokotel Oy, p. 0500 383 018

Sokos Hotel Aleksanterin julkisivukuvat ovat ladattavissa S-ryhmän Mediapalvelussa osoitteessa: http://mediapalvelu.s-kanava.fi/

Sokos Hotellit on Suomen kattavin hotelliketju, jolla on 37 hotellia Suomessa ja Sokos Hotel Viru Tallinnassa. Sokos Hotels on rakentamassa Pietariin Venäjälle kahta uutta hotellia, jotka avataan syksyllä 2007 ja keväällä 2008. S-ryhmään kuuluvat Sokos Hotellit tarjoavat ammattitaitoista palvelua liikematka- ja kokousasiakkaille sekä monipuolisia vaihtoehtoja vapaa-ajan matkustajille.

www.sokoshotels.fi, www.s-kanava.net