22.5.2008

Lehdistötiedote 22.05.2008

22.5.2008 Toinen Prisma-hypermarket Liettuaan

LEHDISTÖTIEDOTE                                                                        Julkaistavaksi 22.5.2008 klo 12.00

Toinen Prisma-hypermarket Liettuaan

SOK avaa toisen Prisma-hypermarketin Liettuan Vilnaan. Olinda-kauppakeskukseen sijoittuva yksikkö avautuu keväällä 2010.

SOK:n tytäryhtiö UAB Prisma LT on tehnyt sopimuksen toisesta Prisma-hypermarketista. Prisma avataan Olinda-kauppakeskukseen, jonka rakentaminen alkaa syksyllä 2008. Olindan omistaa kiinteistökehitys- ja sijoitusyhtiö Vicus Oy yhdessä liettualaisen kumppaninsa kanssa.

– Prisma tulee kauppakeskuksen ankkuriksi erinomaiselle paikalle Pašilaičiai-kaupunginosaan, jonne Vilna laajenee. Viereen rakennetaan muutaman vuoden päästä vilkas kehätie. Lähistön asukkaat ovat Prisman kohderyhmää eli lapsiperheitä, kertoo UAB Prisma LT:n toimitusjohtaja Anu Huuska.

Olindasta kehitetään korkeatasoista kauppakeskusta, johon tulee noin sata erikoisliikettä, palveluita ja ravintoloita. Suomalainen kehittäjä aikoo tuoda keskukseen kansainvälisiä merkkejä, joista osa ei vielä ole Liettuan markkinoilla.

– Uskomme, että Prisman vahva konsepti tekee Olindasta vetovoimaisen niin asiakkaiden kuin muiden vuokralaisten kannalta, Vicus Oy:n johtaja Markus Jaakonsaari sanoo.

Prisman kokonaispinta-ala on noin 11 000 neliötä ja se työllistää noin 120 työntekijää. Tilaa on noin 60 000 tuotteelle.

– Pyrimme avaamaan lähivuosina viisi Prismaa eri puolille kaupunkia. Prisman kilpailuetuja Vilnan markkinoil la tulevat olemaan pysyvästi edullinen hintataso, laaja valikoima ja ostamisen helppous, Huuska toteaa.

Prisma-ketju kansainvälistyy voimakkaasti. Ensimmäinen Liettuan Prisma avautuu keväällä 2009 OZAS-keskukseen. Viron pääkaupungissa Tallinnassa Prismoja on viisi. Latvian Riiassa Prisma sijaitsee Domina-ostoskeskuksessa. Ensimmäinen Prisma Superstore aukeaa Pietarin ydinkeskustaan kesällä 2008.

Lisätiedot:
Huuska Anu, toimitusjohtaja, UAB Prisma LT, 050 388 3808, +370 61063401, anu.huuska@sok.fi
Jaakonsaari Markus, johtaja, Vicus Oy, 050 523 5836, markus.jaakonsaari@vicus.fi

Havaintokuvat voi ladata S-ryhmän mediapalvelusta. 

Vicus Oy  on suomalaisomisteinen kiinteistökehittäjä ja kiinteistösijoitusyhtiö, joka sijoittaa kaupallisiin kiinteistöihin Venäjän, Ukrainan ja Baltian maiden markkinoilla. 

S-ryhmä on suomalainen vähittäiskaupan ja palvelualan yritysverkosto, jolla on Suomessa yli 1 500 toimipaikkaa. S-ryhmän muodostavat osuuskaupat ja SOK tytäryhtiöineen, jotka toimivat kuudella eri toimialalla Suomessa sekä market-, majoitus- ja ravitsemiskaupassa 8 toimipaikassa Tallinnassa, Riiassa ja Pietarissa.