3.10.2007

Osuuskaupan tiedote 03.10.2007

2.2.2006 S-market Rusko harjakorkeudessa

LEHDISTÖTIEDOTE

julkaisuvapaa 2.2.2006

S-MARKET RUSKO HARJAKORKEUDESSA

Elokuussa käynnistyneet S-market Ruskon rakennustyöt ovat edenneet aikataulussa. Harjannostajaisia vietetään torstaina 2.2. S-market Rusko sijaitsee Ruskon keskustan tuntumassa, vilkkaan Vahdontien varressa, osoitteessa Myllymäentie 2. S-marketin yhteyteen rakennetaan myös uusi ABC-polttoaineenjakelupiste. S-market Ruskon avajaisia vietetään 16.3.

– TOK kehittää voimakkaasti palveluverkostoaan koko 36 kunnan toimialueellaan. Nyt harjakorkeuden saavuttanut myymälä on TOK:n 11. S-market. Tavoitteenamme on laajentaa lähivuosina etenkin S-market- ja Sale-verkostoamme niissä toimialueemme kunnissa, joissa kannattavuusedellytykset täyttyvät ja joista TOK:n päivittäistavarakauppa puuttuu, kertoo toimitusjohtaja Harri Koponen.

TOK:n asiakasomistajien toiveena kunnan palvelujen laajentaminen

– Ruskolla myydään alle puolet kunnan päivittäistavaroiden kulutuskysyntäpotentiaalista, eli suurin osa kunnan päivittäistavaroiden ostoon käytetyistä euroista menee tällä hetkellä kunnan ulkopuolelle, lähinnä Turkuun ja Raisioon. S-market Ruskon tavoitteena on merkittävästi vähentää tätä virtaamaa kunnan ulkopuolelle. S-market tarjoaa kattavan lähes 10 000 tuotteen valikoiman päivittäistavaraa, joka tyydyttää vaativammankin kuluttajan tarpeet, toteaa TOK:n toimialajohtaja Mika Marttila.

Merkittävä syy S-marketin tulolle Ruskoon on asiakasomistajien suuri määrä sekä Ruskon että Vahdon kunnissa. TOK:n asiakasomistajat ovat esittäneet toiveita palvelujen laajentamiseksikuntaan. S-market kokoluokan ruokakauppa ja oheispalveluna ABC polttonesteautomaatti mahdollistavat jokapäiväisen asioinnin omassa kunnassa.

S-marketin kokonaispinta-ala on noin 1 200 m2, josta myymäläpinta-alaa on runsaat 800 m2. Valmistuttuaan S-market Rusko työllistää noin 15 henkilöä. S-marketpäällikkönä toimii Mikko Rauhanen, joka siirtyy uuteen tehtäväänsä Prisma Piispanristin päivittäistavaraosaston myyntipäällikön tehtävästä.

Rakentaminen työllistänyt 20 henkilöä

Pääsuunnittelijana toimii arkkitehtitoimisto JMH Oy ja pääurakoitsijoina Baltic-Rakennus Oy sekä LTJ-Rakennusliike Oy. Rakennusvaiheessa hanke on työllistänyt keskimäärin 20 henkilöä.

TOK on yli 83 000 varsinaissuomalaisen perheen omistama yritys

TOK on kasvava alueellinen osuuskauppa, joka toimii 36 kunnan alueella Varsinais-Suomessa. Sen tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajilleen. TOK käyttää tuloksensa oman toimialueensa asiakasomistajien palvelujen kehittämiseen. TOK:n omistavat yli 83 000 varsinaissuomalaista taloutta eli kaikkiaan 44 % kaikista TOK:n toimialueen talouksista. TOK toimii market-, liikennemyymälä-, sekä hotelli- ja ravintolatoimialoilla työllistäen yli 1 600 henkilöä.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Harri Koponen, 050–3884 030,
toimialajohtaja Mika Marttila, 050–3884 014