21.10.2008

Lehdistötiedote 21.10.2008

21.10.2008 Reilua kahvia Coffee Housesta

Reilua kahvia, reilu määrä ananasta ja reilusti luomuja banaaneja. Koko S-ryhmä osallistuu Reilun kaupan viikolla talkoisiin kestävämmän kehityksen puolesta. Coffee House tarjoaa Reilun kaupan viikolla kahvia asiakkailleen ilmaiseksi. Loppuvuoden aikana kahvilaketjun valikoimiin tulee Reilun kaupan makeisia ja irtokahvia.

S-ryhmän Coffee House alkoi tarjota vuonna 2007 Reilun kaupan kahvia ensimmäisenä kahvilaketjuna Suomessa.

– Tarve nousi selkeästi markkinoilta. Asiakkaat haluavat tietää, mistä ruoka on peräisin ja miten se on tuotettu. Reilun kaupan kahvi ja tee vastaavat tähän tarpeeseen. Samalla voimme vaikuttaa positiivisesti kahvintuottajien elämään kehitysmaissa ja olla mukana lapsityövoiman käytön ennaltaehkäisyssä, kertoo Coffee Housen ketjupäällikkö Tommi Harju.

Coffee House -ketju panostaa jatkossa Reilun kaupan tuotevalikoiman laajentamiseen. Loppuvuonna kahviloissa tarjoillaan Reilun kaupan makeisia sekä irtokahvia ja -teetä. Coffee House -kahviloissa myydään vuodessa noin miljoona kuppia kahvia. Reilun kaupan kahvista maksetaan kehitysmaiden viljelijöille maailmanmarkkinahintaa parempaa korvausta sekä erillistä Reilun kaupan lisää. Lisätuloilla viljelijät voivat parantaa perheidensä elinoloja ja hankkia esimerkiksi koulutusta ja terveydenhuoltoa kokonaisiin kyläyhteisöihin.

Coffee Housen Reilun kaupan kahvi on kotoisin Keski-Amerikan ylängöiltä Hondurasista, Perusta ja Kolumbiasta. Vaaleapaahtoinen, sataprosenttinen Arabica-kahvi tehdään parhaista kahvilaaduista.

–  Coffee Housen Reilun kaupan kahvin myynnillä on suora vaikutus kahvia tuottavien perheviljelijöiden hyvinvointiin. Reilun kaupan tuotteiden tarjoaminen kahvilassa on hyvä asia myös suomalaisille kuluttajille, sillä yli puolet suomalaisista haluaa lisätä Reilun kaupan tuotteiden ostamista. Kahviloiden ansiosta kuluttajat voivat vaikuttaa omilla ostopäätöksillään myös kodin ulkopuolella, kertoo toiminnanjohtaja Tuulia Syvänen Reilun kaupan edistämisyhdistyksestä. 

Lisätiedot
Coffee House: Ketjupäällikkö Tommi Harju MaRa-ketjuohjaus 050 388 3655, tommi.harju@sok.fi
Reilun kaupan edistämisyhdistys: Toiminnanjohtaja Tuulia Syvänen, 044 287 5400, tuulia.syvanen@reilukauppa.fi
ABC: Ketjupäällikkö Ari Sääksmäki, SOK ABC-ketjuohjaus, puh. 050 388 3031, ari.saaksmaki@sok.fi

S-ryhmässä juodaan reilusti Reilun kaupan kahvia. ABC- liikennemyymälöissä tarjottiin viime vuonna 24 miljoonaa kuppia Reilun kaupan kahvia. Tänä vuonna luku on arviolta 26 miljoonaa. Reilujen kahvikuppien myyntituloista suunnataan noin 35 000 euroa Reilun kaupan edistämisyhdistyksen kautta viljelijöille.

S-ryhmän marketeissa myytiin lähes kolme miljoonaa kiloa Reilun kaupan banaaneja. Loppuvuonna valikoimiin tulee myös Reilun kaupan luomubanaaneja. Reilun kaupan ananaksen määrä oli yli 50 000 kiloa. Molempien hedelmien myyntimäärät ovat selvässä kasvussa tänä vuonna. Reilun kaupan appelsiineja myytiin lähes 52 000 kiloa. Reilun kaupan viinirypäleitä on S-ryhmän päivittäistavaramyymälöissä tarjolla sesonkiaikaan tammikuusta alkaen.

S-ryhmän ABC-liikennemyymälöissä ja ABC-Deli-yksiköissä sekä Coffee House ja Coffee Bar -kahviloissa tarjotaan 21.10. kahvitauolla kello 14–15  Reilun kaupan kahvia maksuttomasti. Reilun kaupan viikolla Prismojen ja S-marketien päivittäistavarapuolella Reilun kaupan banaanit ja ananakset ovat erityisesti esillä.

Kuvat median käyttöön ladattavissa S-ryhmän mediapalvelusta: http://mediapalvelu.s-kanava.fi