3.10.2007

Osuuskaupan tiedote 03.10.2007

18.5.2006 TOK avasi uuden Salen Humalistonkadulle Turun keskustaan

LEHDISTÖTIEDOTE 18.5.2006

Julkaisuvapaa

TOK AVASI UUDEN SALEN HUMALISTONKADULLE TURUN KESKUSTAAN

Turun Osuuskauppa TOK avasi tänään uuden Sale-lähimyymälän Turun keskustaan. Täysin uudistunut kokonaispinta-alaltaan 470 m2 Sale Humalistonkatu tarjoaa 3 500 tuotteen valikoiman seitsemänä päivänä viikossa ja työllistää 7 työntekijää.

Kiinteistössä aiemmin toiminut Spar Hansa Raket on ensimmäinen Suomen Spar Oyj:ltä TOK:lle siirtynyt myymälä. Sale Humalistonkatu on TOK:n seitsemäs Sale-lähimyymälä Turun kaupungin alueella. Myymälähuoneisto muutettiin S-ryhmän Sale-ketjun mukaiseksi. Täysin saneerattu myymälä sai uudet varasto- ja tekniset tilat. Myös kaikki kalusteet ja laitteet uusittiin.

Sale Humalistonkatu työllistää 7 työntekijää. Kaikki Spar Hansa Raketin työntekijät siirtyivät Suomen Spar Oyj:ltä TOK:n palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä. Osa myymälän työntekijöistä jää Sale Humalistonkadulle ja osa siirtyi työskentelemään muihin TOK:n marketteihin. Salepäällikkönä toimii Jussi Ernvall, joka siirtyi uuteen tehtäväänsä Sale Lausteen päällikön tehtävistä.

Liikehuoneistossa aiemmin toimineen Spar Hansa Raketin myymäläpäällikkö Tomi Salminen on siirtynyt vastaavasti Sale Lausteen päälliköksi. Sale Humalistonkadun kokonaispinta-ala on 470 m2, josta myyntipinta-alaa on 330 m2.

Salen runsaista valikoimista löytyy 3 500 tuotetta. Valikoimissa painottuvat tuoretuotteet kuten hedelmät ja vihannekset. Lähistöllä sijaitsee runsaasti työpaikkoja. Valikoimissa on erityisesti kiinnitetty huomioita ns. heti syötävien-tuotteiden valikoimiin esimerkiksi kolmioleipiin, salaatteihin ja täytettyihin patonkeihin.

Sale Humalistonkadun odotetaan myyvän ensimmäisenä täytenä toimintavuotenaan noin 2,2 miljoonaa euroa. Turun Osuuskaupan Sale-ketjun myynnin kehitys on ollut koko alkuvuoden erittäin hyvä. Myynti on kasvanut tammi-huhtikuussa 15 % edelliseen vuoteen verrattuna.

– Asiakasomistajat keskittävät ostojaan yhä enemmän omistamansa yrityksen Turun Osuuskaupan toimipaikkoihin. Myös uusia asiakasomistajia on liittynyt alkuvuonna mukavasti, toteaa TOK:n toimialajohtaja Mika Marttila.

TOK on yli 85 000 varsinaissuomalaisen perheen omistama yritys

Turun Osuuskauppa toimii 36 kunnan alueella Varsinais-Suomessa. Sen tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajatalouksille. Turun Osuuskauppa toimii market-, liikennemyymälä-, sekä hotelli- ja ravintolakaupassa työllistäen 1 600 henkilöä. Muita TOK:n tulevia investointikohteita ovat kesäkuussa avattava uusi S-market Varissuo Turussa sekä uusi Sale Lemu Lemun kunnassa. Uuden ABC Auran liikennemyymälän rakennustyöt ovat loppusuoralla ja avajaisia päästään viettämään kesäkuun lopulla.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Harri Koponen, puh. 050 388 4030
toimialajohtaja Mika Marttila, puh. 050 388 4014